elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què són les ajudes per a aerotèrmia?

Les subvencions destinades a l’aerotèrmia són un tipus d’ajut econòmic que cada comunitat autònoma ofereix amb l’objectiu de fomentar la implementació de sistemes d’aerotèrmia a residències. Aquestes subvencions van dirigides a aquells usuaris finals que vulguin reemplaçar el sistema tèrmic convencional per una alternativa renovable.

Els incentius per a l’aerotèrmia vénen del Pla de Recuperació per a Europa “Next Generation EU” i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya. Aquests recursos tenen com a objectiu promoure la implementació d’instal·lacions ecològiques, impulsant la transició de les energies fòssils a les renovables i, per tant, disminuir les emissions d’òxids de nitrogen i diòxid de sofre.

¿Quieres recibir la ayuda para aerotermia?

Contacta ahora

Quantia de les ajudes per a aerotèrmia

Les ajudes destinades a l’aerotèrmia són atorgades en forma de subvencions a fons perdut, cosa que implica que no requereixen devolució o contraprestació. Aquestes subvencions consisteixen en imports fixos unitaris que cobreixen parcialment els costos subvencionables.

Les ajudes per a l’aerotèrmia es desglossen en dos conceptes principals:

Ajuts per a aerotèrmia: quantia base

S’estableix un valor fix per cada unitat de potència de la bomba de calor d’aerotèrmia, és a dir, per cada quilowatt (kW) de capacitat de la bomba de calor, s’atorga una quantitat determinada.

La potència de la instal·lació es determina tenint en compte la potència de calefacció indicada a la fitxa tècnica o les especificacions del fabricant, segons els assajos realitzats d’acord amb la norma UNE-EN 14511. En el cas de les bombes de calor aerotèrmiques, es utilitza el valor de potència de calefacció A7W35.

El llindar de la quantia base a percebre es calcula en funció de:

  • Sector residencial: 500 €/kW fins a un màxim total de 3000€ per habitatge
    Habitatges públics i del tercer sector: 650 €/kW fins a un total de 3900€ per habitatge

Ajuts per a aerotèrmia: quantia addicional

S’afegeix un valor fix addicional a l’ajuda base en cas que sigui necessari adaptar el sistema de calefacció existent al nou equip d’aerotèrmia, amb l’objectiu d’obtenir-ne un rendiment més gran. Per exemple, aquesta suma addicional s’atorga quan es realitza la instal·lació de terra radiant, radiadors de baixa temperatura o fancoils.

Actualment, la combinació més recomanada és la d’aerotèrmia i sòl radiant, ja que millora significativament el rendiment i permet estalviar considerablement a les factures energètiques. Una altra opció que també és molt efectiva és la combinació d’aerotèrmia amb radiadors de baixa temperatura.

El llindar de la quantia addicional a percebre es calcula en funció de:

  • Sòl radiant: Si el terra és radiant es pot arribar a percebre un total de 600€/kW, fins a un màxim de 3600€ per habitatge
  • Radiadors de baixa temperatura o ventiloconvectors: En aquest cas es pot percebre 550€/kW, fins a un màxim de 1830€ per habitatge

hombre trabajando aerotermia

bomba de calor

Preguntes freqüents sobre ajuts aerotèrmia

Qui pot sol·licitar les ajudes per a aerotèrmia?

Les ajudes per a aerotèrmia estan dirigides a usuaris finals que vulguin reemplaçar el seu sistema tèrmic convencional per un de renovable a les seves residències.

Quina és la durada de les ajudes per a aerotèrmia?

Els ajuts per a aerotèrmia tenen una durada establerta des de l’1 de juliol de 2021 fins al 31 de desembre de 2023, segons el que estipula el Reial decret 477/2021.

Com puc obtenir aquesta ajuda?

Si necessites ajuda per obtenir una ajuda per aerotèrmia, contacta amb nosaltres i t’informarem de tot allò que has de saber.

 

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca