xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Què és el certificat de compatibilitat urbanística?

Un certificat de compatibilitat urbanística és un document oficial emès per l’autoritat municipal o del govern local que estableix si un projecte de construcció o d’ús del sòl compleix amb les normatives urbanístiques i els reglaments de planificació urbana. És a dir, es tracta d’una acreditació que assegura que l’immoble és compatible amb l’ús que s’ha indicat en el seu plantejament.

L’obtenció d’aquest certificat sol ser un requisit previ per sol·licitar altres permisos relacionats amb la construcció o l’ocupació del sòl, com la llicència d’obra. Per això, és imprescindible sol·licitar-lo abans de comprar un immoble, especialment si es fa amb la intenció de crear un negoci.

Vols sol·licitar el certificat de compatibilitat urbanística? Contacta amb nosaltres

Contacta ara

certificat compatibilitat urbanística
certificat de compatibilitat urbanística

 

Beneficis de sol·licitar el certificat de compatibilitat urbanística

  • Saber si l’immoble és adequat per a l’activitat comercial que es desitja.
  • Assegurar-se que se’t proporcionarà la llicència d’obertura abans de realitzar la inversió.
  • Comptar amb aquest certificat facilita el procés d’obtenció d’aquests permisos, ja que demostra que el projecte s’ajusta a les normatives urbanístiques.

Preguntes freqüents sobre el certificat de compatibilitat urbanística

Com sol·licitar compatibilitat urbanística?

Per sol·licitar compatibilitat urbanística a Espanya, és necessari acudir a l’Ajuntament corresponent al lloc on es vol dur a terme el projecte i presentar la documentació requerida.

Aquesta documentació sol incloure el pla d’obra o d’ús del sòl, la descripció del projecte, i els plans i esbossos corresponents. A més, pot ser necessari abonar una taxa per iniciar el tràmit.

Un cop presentada la sol·licitud, l’Ajuntament procedirà a realitzar una inspecció tècnica i a revisar si el projecte compleix amb les normatives i reglaments urbanístics vigents. Si es verifica que el projecte és compatible amb la normativa, s’emetrà un certificat de compatibilitat urbanística.

Qui emet el certificat de compatibilitat d’ús?

El certificat de compatibilitat urbanística o d’ús és emès per les autoritats competents en matèria d’urbanisme, per la qual cosa en molts casos són els ajuntaments o municipis els qui s’encarreguen d’aquest tipus de tràmits.

A Espanya, aquest certificat el emet l’Administració Pública competent en matèria d’urbanisme, que pot variar segons la comunitat autònoma.

Quan és obligatori un certificat de compatibilitat urbanística?

Encara que no sol ser obligatori tenir un certificat de compatibilitat urbanística, és especialment recomanable i beneficiós tenir-lo en molts casos. I, per norma general, es sol·licita quan es durà a terme alguna de les següents accions:

  • Construcció de noves edificacions o ampliació de les existents.
  • Canvi d’ús d’un immoble.
  • Realització d’obres que afectin elements estructurals de l’edifici, com façanes, cobertes, etc.
  • Canvis en l’activitat que es realitza en un local (canvi de negoci).

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca