elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és un certificat d’eficiència energètica?

Els certificats d’eficiència energètica és un document que genera l’etiqueta que indica l’eficiència energètica d’aquesta entitat.

És a dir, els certificats d’eficiència energètica tracten de desenvolupar i donar una avaluació mitjançant el coneixement de:

  • El sistema de la façana, sòl i sostre.
  • El tipus de finestres i buits.
  • L’equip d’aigua calenta i sanitària.
  • Equips de calefacció i refrigeració.
  • Altres …

Aquests certificats s’han de realitzar tant per als habitatges o edificis complets com per als locals o edificis terciaris quan aquests es volen vendre o llogar. En tot cas, caldria fer, sempre, aquest certificat perquè el propietari sigui coneixedor de l’consum que realitza i, per tant, el cost econòmic mensual per aquest.

Els certificats d’eficiència energètica ens ajuden a saber l’estat energètic de l’entitat, per saber si cal fer millores per aconseguir reduir el cost econòmic.

Necessites un certificat d’eficiència energètica?

Contacta ara

Si tinc un local que no té aigua calenta ni climatització ¿necessito realitzar el certificat d’eficiència energètica per vendre-ho?

Si el local no té aquest tipus d’instal·lació no es pot generar el certificat d’eficiència energètica ja que el consum no afecta energèticament, però si cal informar la Generalitat que genera un document explicatiu de la situació energètica de el local. Aquest document és el necessari per poder seguir amb la venda o lloguer, la qual ha de realitzar un tècnic competent.

Si tinc una casa al camp en la qual no visc i la vull vendre ¿he de realitzar el certificat d’eficiència energètica?

Sí, s’ha de realitzar el certificat d’eficiència energètica en tot cas.

Preguntes freqüents sobre els certificats d’eficiència energètica a Barcelona

Per què Vallcorba Enginyers t’ajuda amb els certificats d’eficiència energètica?

Vallcorba Enginyers és un despatx format per arquitectes i enginyers, aquest fet fa que es pugui realitzar un certificat d’eficiència energètica molt complet, ja que es complementa la part de coneixements arquitectònics amb els coneixements d’enginyeria pel que fa a instal·lacions. D’aquesta manera, es pot desenvolupar de forma completa el certificat d’eficiència energètica.

A més, des Vallcorba Enginyers, un cop realitzat el certificat d’eficiència energètica s’assessora el client de les possibles millores a realitzar en l’entitat per progressar en el consum eficient de la propietat.

És imprescindible fer un certificat d’eficiència energètica?

Els certificats d’eficiència energètica són obligatoris sempre que s’hagi de llogar o vendre una propietat. El motiu de l’obligació d’aquest certificat per vendre o llogar tracta de donar coneixement de l’estat de consum de l’entitat als nous inquilins perquè sàpiguen l’estat de la propietat.

D’altra banda, encara que no sigui obligatori realitzar el certificat d’eficiència energètica si no es ven o lloga la propietat, és important realitzar aquest document perquè la propietat sàpiga l’estat energètic de l’habitatge o local i així valorar si es pot fer alguna millora que ajudi a reduir els costos mensuals de consum.

Com funciona el procés per a l’obtenció del certificat d’eficiència energètica?

Quan es vol vendre o llogar o simplement si es vol obtenir el certificat d’eficiència energètica s’ha de contactar amb un tècnic competent un arquitecte, aparellador o enginyer perquè passin pressupost d’encàrrec.

Un cop s’accepta el pressupost, el tècnic ha d’anar a l’entitat per presa de dades, posteriorment, es realitza i genera la documentació, se sol·licita el certificat d’eficiència energètica a la Generalitat, i entre una setmana i dies es genera la resolució i per tant l’etiqueta d’eficiència energètica.

El tècnic fa entrega a la propietat de l’etiqueta de l’certificat d’eficiència energètica, de l’informe i les propostes de millores.

¿Vallcorba Enginyers em pot ajudar a mirar quines millores puc fer per tenir menys consum?

Sí, fem un estudi de les millores a realitzar i el cost que comporta perquè el client pugui triar l’opció que li convé.

Si no necessito el certificat d’eficiència energètica, ¿Vallcorba Enginyers pot fer un estudi energètic a part, per a realitzar millores de consum?

Sí, sempre es pot realitzar un estudi detallat de les millores en consum que es vulguin realitzar.

Si tinc un edifici que vull vendre a el complet ¿he de fer un certificat d’eficiència energètica de cada habitatge?

No cal, es pot realitzar el certificat per a l’edifici complet.

¿A tot l’Estat s’ha de tramitar el certificat d’eficiència energètica?

Sí, tot l’Estat funciona igual, és una llei per a la millora de la construcció de manera generalitzada.

És obligatori realitzar les millores que es proposen en el certificat d’eficiència energètica?

No és obligatori, el certificat pretén donar coneixement de la situació energètica de la propietat, i es nomenen possibles millores, sense ser obligatori fer les millores, encara que seria convenient.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca