elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és la comunicació prèvia d’obertura?

La Llei 18/2020, per la qual Catalunya classifica gran part de les activitats econòmiques, té tres grans classificacions i formes de tramitar les obertures amb l’Ajuntament.

  • Anexo I – Declaración responsable de apertura
  • Anexo II – Comunicación Previa de apertura
  • Anexo III – Licencia ambiental

La declaració responsable d’obertura la descrivim en el següent enllaç.

Per fer una descripció genèrica ia grans trets d’aquesta classificació, serien totes les activitats, de dimensions mitjanes, per les quals no és suficient fer un document certificatiu com és la declaració responsable, però tampoc cal demanar una llicència ambiental com si volguéssim obrir un gran hotel o una gran indústria.

Serien ara bars, restaurants, local comercials de més de 120m2, oficines de més de 500m2, clíniques de més de 120m2, aparcaments de més de 5 places, gimnasos, i un llarg etc.

Per a més informació sobre la classificació de la seva activitat, pot consultar-nos sense compromís.

Necessites una comunicació prèvia d’obertura?

Contacta ara

La gran diferència que hi ha amb un Annex I, és que per a aquest tràmit es requereix un projecte tècnic, popularment denominat projecte d’activitat. Amb aquest projecte, amb un certificat tècnic d’un enginyer i amb la certificació d’una entitat de control, juntament amb altres documents que pot demanar l’Ajuntament, se li comunica a l’Ajuntament mitjançant una instància que fem l’obertura de l’negoci i aquest té 1 mes per donar resposta.

 

Preguntes freqüents sobre comunicació prèvia d’obertura a Barcelona

Per què Vallcorba Enginyers et pot ajudar amb la comunicació prèvia d’obertura del teu negoci?

Vallcorba Enginyers té una àmplia experiència amb les comunicacions prèvies d’obertura i amb el funcionament dels diferents ajuntaments. Portem més de 300 obertura relacionades amb aquest tràmit i coneixem la normativa sectorial que regulen cada apartat de el projecte d’activitat.

Si classifiques la teva activitat i surt comunicació prèvia és obligatori fer un projecte d’activitat?

Sí, sempre que es classifiqui l’activitat com a tal, serà obligatori el Projecte d’activitat redactat i visat per un enginyer.

Es necessita una entitat de control que revisi cada comunicació prèvia d’obertura?

En funció de cada ajuntament. Barcelona per exemple delega a les entitats de control que supervisin totes les comunicacions prèvies d’obertura i només es limita a recopilar la informació.

Altres ajuntaments més petits, normalment són ells mateixos que té un tècnic revisor que emet comentaris sobre el projecte o bé fan una inspecció prèvia a la comunicació.

La comunicació prèvia d’obertura és un tràmit senzill de realitzar?

Quan es classifica segons Annex II, vol dir que l’activitat ja té una dimensió considerable, que pot tenir una afluència de públic elevada o cal protegir la seguretat de les persones.

Per tant, aquest tràmit ja es complica una mica més. Mitjançant el projecte d’activitat es dictaminen totes les actuacions que cal fer a el local per complir amb la normativa.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca