xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és la declaració responsable d’obertura?

La declaració responsable d’obertura és el tràmit més simple que existeix per a l’obertura d’un negoci.

Aquest tràmit d’obertura consisteix en una instància/formulari redactada per l’ajuntament on l’interessat signa una sèrie de punts i es fa responsable que l’activitat que està obrint compleix amb la normativa vigent.

D’altra banda, l’ajuntament demana un Model Responsable signat per un enginyer. Aquest document consisteix en 3 fulls on es descriuen les parts més importants del local, aquí deixo l’enllaç on es troba aquest document. La Generalitat els descriu com activitats innòcues per al medi ambient.

S’hi han d’introduir punts com:

  • Dades del propietari
  • Classificació de l’activitat (llei 16/2015 i CCAE)
  • Superfícies i alçades
  • Ocupació
  • Relació de maquinària
  • Tipus de subministraments
  • Referència del cadastral
  • Croquis

Necessites una declaració responsable d’obertura?

Contacta ara

Aquí la part important, per a les activitats innòcues, cada ajuntament les gestiona segons el seu criteri i demana la documentació que creu oportú. Per exemple, a Caldes de Montbui només demanen la instància signada pel propietari i el Model DR signat per l’enginyer. En canvi, a Barcelona, ​​aquestes es classifiquen segons Annex III.3 i també demanen una memòria tècnica descriptiva, plànol de situació, plànol d’emplaçament, plànol de planta i secció.

És a dir, en poques paraules demanen un projecte simplificat. Per tant, el cost per obrir una botiga és més elevat a Barcelona que en altres llocs.

Declaración responsable Barcelona

Declaración de apertura

Preguntes freqüents sobre la declaració responsable d’obertura  Barcelona

Com puc saber si el meu tràmit és el de declaració responsable d’obertura i la meva activitat està classificada com innòcua?

El més recomanable és que us poseu en contacte amb Vallcorba Enginyers / Arquitectes i en una consulta gratuïta us vam classificar la vostra activitat. Si voleu dedicar un temps, podeu consultar la Llei 16/2015, la llei 20/2009 i les ordenances del vostre municipi.

Un local comercial amb venda al detall es considera un tràmit amb declaració responsable d’obertura?

Segons la llei 16/2015, un local comercial de venda al detall es considera una activitat innòcua si la seva superfície útil és inferior a 120m2. Caldria veure també les ordenances de cada municipi per estar segurs.

On es pot complicar la realització d’aquest certificat?

Segons la llei 16/2015, una oficina oberta al públic es considera una activitat innòcua si la seva superfície útil és inferior a 500m2.

La llei preveu que, si l’oficina és de caràcter comercial, llavors aquesta es considera innòcua si la seva superfície útil és inferior a 120m2.

Per què Vallcorba Enginyers / Arquitectes és el despatx adequat per realitzar el tràmit de declaració responsable d’obertura?

Vallcorba Enginyers / Arquitectes és coneixedor del funcionament de molts ajuntaments i sap aconseguir aquest tipus de llicències sense sorpreses ni problemes.

És un sector on l’empresa se sent molt propera amb la gent, on la majoria d’aquests tràmits els fa gent emprenedora que obre petits negocis i té la inquietud i les ganes que surti bé la inversió i la seva idea.

Declaración responsable de apertura Barcelona

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca