xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Què és la direcció facultativa?

La direcció facultativa d’instal·lacions consisteix en la supervisió i presa de decisions tècniques per part d’un tècnic titulat i per la qual cosa es fa responsable de la correcta execució d’aquesta instal·lació.

El tècnic ha d’estar col·legiat i tenir una assegurança de responsabilitat civil, signarà una acta d’inici de l’obra i a partir d’aquest moment, tot el que passi en l’obra pot tenir responsabilitats directes.

Aquesta tècnica també serà la responsable de la seguretat i salut de tots els treballadors de l’obra, comprovant que tots els treballadors portin els EPI de seguretat necessaris i que tots els punts de l’obra compleixen amb les mesures de seguretat necessàries.

A part de la seguretat, també serà responsable del control de qualitat de la instal·lació, demanant a tots els industrials certificats de materials instal·lats, assaigs i homologacions.

Necessites una direcció facultativa?

Contacta ara

Normalment, per a obres menors, hi ha només una figura de direcció d’obra que s’encarrega de supervisar la part d’obra i la part d’instal·lacions. Però quan l’obra ja és de dimensions considerables, hi ha un director facultatiu per a les parts d’obra i un altre director per a la part de totes les instal·lacions.

 

Preguntes freqüents sobre la direcció facultativa a Barcelona

Per què Vallcorba Enginyers t’ajuda amb la direcció facultativa?

Vallcorba Enginyers et pot ajudar amb la direcció facultativa de totes les instal·lacions de la teva obra per que té àmplia experiència en el sector i porta un background de moltes instal·lacions finalitzades.

El certificat de canvi de titular té un cost elevat?

El certificat en si no té un cost elevat, ja que consisteix en una visita al negoci i fer la comprovació que la normativa segueix complint i que el que s’ha projectat en la llicència continua vigent.

La direcció facultativa és el mateix que la gestió de l’obra?

Són conceptes molt diferents que es complementen perquè van amb responsabilitats oposades.

La direcció facultativa es basa en la presa de decisions tècniques i executives necessàries per implementar el projecte. Controlant la seguretat dels treballadors i el control de qualitat dels materials.

El Project manager o gestor de l’obra, s’encarrega de demanar pressupostos a diferents industrials, fer comparatives, controlar els pagaments, tenir el control pressupostari i portar la planificació temporal per aconseguir els objectius que se li han assignat.

És obligatori tenir una assegurança de responsabilitat civil per exercir de director d’obra?

Si que és necessari tenir una assegurança de responsabilitat civil, ja que en cada reunió es prenen decisions importants que tenen un cost econòmic.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca