xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

En una comunitat de veïns, és comú l’ús compartit de panells solars per aprofitar l’electricitat generada per la radiació solar. Hi ha dues modalitats per aprofitar les plaques solars en un edifici comunitari i gaudir dels beneficis de l’energia solar. A més, la rendibilitat de les plaques solars supera considerablement la de les vivendes particulars. En distribuir el cost entre els residents, s’aconsegueix una reducció de la despesa individual i un període d’amortització més curt.

Voleu instal·lar plaques solars a la vostra comunitat de veïns?

Contacta ara

Què necessita una comunitat de veïns per instal·lar plaques solars?

Per dur a terme la instal·lació de plaques solars en una comunitat de veïns, és essencial obtenir l’acord unànime dels propietaris, reflectit en un document legal. Tots els veïns propietaris han d’aprovar la iniciativa, i aquells que lloguin han d’obtenir l’aprovació dels seus arrendadors.

El procés d’autorització s’inicia amb l’obtenció d’un acord de propietaris, un document oficial que reflecteix la voluntat de la majoria dels veïns. La normativa legal, específicament la Llei 49/1960, Article 17, exigeix el vot favorable de la majoria simple de propietaris, que al seu torn representin la majoria de les quotes de participació.

Alguns aspectes clau a considerar inclouen que la majoria simple de propietaris necessaris pot variar segons la grandària de la comunitat. Aquells que votin en contra no podran beneficiar-se de l’estalvi econòmic que generin els panells solars, i el vot de propietaris absents es considera favorable.

Preguntes freqüents sobre fotovoltaica per a comunitats de veïns

Quants veïns necessiten aprovar plaques solars?

Per instal·lar plaques solars en una comunitat de propietaris a Espanya, es requereix que almenys el ⅓ dels veïns estiguin d’acord en el cas d’autoconsum col·lectiu exclusiu per a propietaris i el ⅔ en el cas de zones comunes. Aquesta regulació està avalada per la Llei de Propietat Horitzontal. És essencial obtenir aquest acord per beneficiar-se de l’energia generada i compartir els costos d’instal·lació entre els residents que recolzen la iniciativa.

Qui és titular en la instal·lació comunitària?

En una instal·lació d’autoconsum en una comunitat de propietaris, la titularitat es comparteix entre tots els consumidors associats. Això significa que tots els veïns que participin en l’acord de repartiment seran titulars, productors i consumidors de l’energia generada. Aquesta estructura de propietat compartida fomenta la col·laboració i el benefici mutu en termes d’estalvi de costos i sostenibilitat ambiental.

Com iniciar la instal·lació de plaques solars comunitàries?

Per iniciar la instal·lació de plaques solars en una comunitat de veïns, el primer pas és sol·licitar pressupostos i comparar ofertes de diferents empreses instal·ladores. És fonamental contactar amb instal·ladors qualificats i amb experiència. Després, s’ha d’obtenir l’acord d’almenys la quantitat requerida de veïns, segons la modalitat d’instal·lació triada. Amb el recolzament necessari, es procedeix a la visita tècnica, instal·lació de panells solars, inversors i comptadors, permetent a la comunitat beneficiar-se d’un consum energètic més sostenible.

Si esteu interessats i necessiteu ajuda, podeu enviar-nos un correu a info@vallcorbaenginyers.com

 

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca