elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què es la ITE?

Les sigles ITE fan referència a la Inspecció Tècnica d’Edificis, que tracta de realitzar una inspecció visual de l’estat de la construcció.

Pretén ser un tràmit administratiu d’obligat compliment per a tenir un control i saber l’estat de la flota edificatòria existent. Amb aquesta inspecció es revela el possible manteniment legal preventiu a realitzar en aquestes edificacions per evitar un mal major pel que fa a seguretat i habitabilitat. Així doncs, aquesta inspecció no ajudarà a conèixer la “salut” del nostre edifici, si hi ha humitats, problemes d’estructura, de façana o coberta.

Zones de la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE):

  • Fonamentació i estructura.
  • Façanes i mitgeres.
  • Estanquitat i cobertes.
  • Instal·lacions
  • Elements que afecten la seguretat i salubritat.

Necessites una inspecció tècnica d’edificios?

Contacta ara

La ITE serà favorable quan tots els factors anomenats anteriorment compleixin les condicions. En cas desfavorable, s’hauran de descriure les possibles deficiències per poder reparar-les, i així obtenir l’informe favorable.

Barcelona ITE

ITE Vallcorba Enginyers

Preguntes freqüents sobre la Inspecció Tècnica d’Edificios a Barcelona

És imprescindible passar la ITE?

La Inspecció Tècnica d’Edificis és obligatòria per a aquells edificis amb una antiguitat igual o superior a 50 anys.

La Llei 8/2013, de 26 de juny, de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes obliga els propietaris d’edificis amb una antiguitat superior als 45 anys, a realitzar aquest informe tècnic, per tenir una avaluació de l’estat de conservació de l’edifici. Posteriorment s’ha de fer periòdicament cada 10 anys, per a habitatges residencials o habitatges col·lectius.

Pretén ser una inspecció per reconèixer els perills en els edificis i evitar possibles riscos que ens ajuda a fomentar la recuperació i conservació dels nostres edificis, promovent una millora de la qualitat de les nostres construccions.

Quan he de passar la inspecció?

Si no l’has passat, i el teu edifici té una antiguitat superior a 45 anys s’ha de passar la Inspecció Tècnica de l’Edifici.

Com funciona el procés per a la Inspecció Tècnica d’Edificis?

Per saber si s’ha de passar la inspecció tècnica es pot consultar a la Generalitat, o mitjançant un tècnic, o l’administrador de la finca, o es pot trucar a l’Ajuntament. Un cop se sap que s’ha de passar, s’ha de contractar un tècnic competent, per a realitzar la inspecció i generar el resultat, aquest pot:

  • Inspecció Favorable. El tècnic tramita l’informe perquè quedi constància a la Generalitat, i es genera l’informe favorable per a la finca.
  • Inspecció desfavorable. El cas d’informe desfavorable, hi ha un marge de dos anys per solucionar les deficiències. Segons el tipus de deficiències que s’hagin de realitzar caldrà un projecte tècnic per a l’obtenció de la llicència, i un pressupost d’una constructora per realitzar les millores.

Un cop arreglades les deficiències, es pot tramitar l’informe favorable de la ITE.

Per què Vallcorba Enginyers t’ajuda amb la ITE?

Vallcorba Enginyers té un departament d’arquitectes tècnics especialitzats en deficiències i patologies en l’edificació, el que ens fa ser experts en la matèria. A més, estem en constant aprenentatge de les noves causes i deficiències que puguin sorgir en les construccions a través del nostre col·legi professional.

Des de Vallcorba Enginyers t’ajudem a passar la Inspecció Tècnica de l’Edifici sense que t’hagis de preocupar de cap tràmit. T’assessorem perquè el cost i la viabilitat siguin menors i et facilitem i gestionem els tràmits per a l’obertura de l’activitat.

Nosaltres ens encarreguem d’explicar a les Comunitats de Propietaris la situació de l’edifici i la millor manera de tractar-lo. L’experiència en la realització d’aquestes inspeccions ens ha ajudat molt a comprendre i canalitzar la situació de cada edifici, analitzant el millor resultat per a la construcció i per als inquilins.

Qui és Vallcorba Enginyers?

Som un despatx multidisciplinari, amb un departament d’arquitectura, especialitzat a estudiar els temes relacionats amb les ITE.

Vallcorba Enginyers pot fer una Inspecció Tècnica de l’Edifici?

, al departament d’arquitectura es troben tècnics capacitats i amb responsabilitat en l’àmbit de la construcció que poden tramitar aquesta inspecció.

Si la ITE surt desfavorable i he d’arreglar part de la façana, necessito llicència d’obres?

Sí, s’haurà de dur a terme un projecte tècnic per a l’obtenció de la llicència, i s’haurà de contactar a una constructora perquè realitzi les millores.

Si la ITE surt desfavorable perquè cal canviar baranes interiors, necessito una llicència d’obres?

En aquest cas, a l’ésser una petita intervenció, possiblement, es pugui tramitar amb un “assabentat”, i no caldria projecte, tot i que s’hauria de veure clarament totes les actuacions a realitzar.

 

Inspección técnica de edificios Barcelona

 

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca