xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Què és la legalització de la instal·lació de climatització?

Quan es vol dur a terme un projecte de climatització, sigui del tipus que sigui, és necessari realitzar una sèrie de tràmits que puguin validar que el projecte és segur i compleix amb els requisits que exigeix la normativa legal actual. A aquest conjunt de tràmits i processos se’l coneix com comúment com a legalització de la instal·lació de climatització.
Així que, per exemple, si vols instal·lar aire condicionat al teu edifici, és essencial que t’informis adequadament sobre els requisits que ha de complir el projecte que vols emprendre.

Necessites ajuda amb la legalització d’una instal·lació de climatització? Contacta amb nosaltres

Contacta ara

climatització en edifici
climatització edifici

Preguntes freqüents sobre la legalització de la instal·lació de climatització

Què és una instal·lació de climatització?

Quan parlem d’instal·lacions de climatització o tèrmiques ens referim a aquelles relatives a la calefacció, refrigeració, ventilació o preparació d’aigua calenta sanitària.

Com es fa el projecte de legalització de climatització?

Per legalitzar un projecte d’instal·lació de climatització, per exemple, d’aire condicionat, és necessari comptar amb l’ajuda d’una empresa professionalitzada en l’àmbit de les instal·lacions de climatitzacions, és a dir, que es dediqui plenament a això i que estigui registrada com a tal a la teva localitat.
Els arquitectes o enginyers d’aquesta organització seran les persones responsables de signar el teu projecte de legalització, tot i que la instal·lació i la redacció de la memòria la portaran a terme els tècnics.

Quins dades inclou el projecte de legalització de la instal·lació de climatització?

Generalment, tot i que el que importa és la memòria dels tècnics i la signatura dels arquitectes, en aquest tipus de documentació apareixen reflectits altres dades de l’immoble, de la instal·lació i del propietari, com la potència instal·lada o la superfície de l’espai.

Quan és necessari dur a terme un projecte de legalització de la instal·lació de climatització?

Quan la instal·lació tingui entre 5 i 79 kW de potència haurà de ser dissenyada i executada per un professional que pugui assegurar a la memòria que es tracta d’un projecte que compleix amb la normativa vigent.
Si la instal·lació té una potència tèrmica superior a 70 kW, a més de ser executada per un instal·lador habilitat, serà necessari que un enginyer tècnic realitzi el disseny i supervisi l’obra.

Com es pot calcular la potència tèrmica per saber si cal fer projecte de legalització?

En generadors convencionals com calderes, la potència tèrmica representa la capacitat de calor nominal de cada caldera i, si hi ha diversos generadors, la potència total és la suma de les capacitats de cadascun, fins i tot si són de tipus diferents, la qual cosa resulta en una potència total separada per a refrigeració i calefacció. 

On i com es presenta el projecte de legalització?

Per poder presentar el projecte de legalització d’una instal·lació de climatització, és necessari redactar una memòria i presentar-la a les dependències de la Direcció General d’Indústria i Energia del govern de la comunitat autònoma en la qual es vagi a executar la instal·lació.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca