xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és la legalització d’instal·lacions?

Tota modificació d’una instal·lació existent o una nova instal·lació han de legalitzar-se com a tal. A Catalunya hi ha una administració que s’encarrega de registrar les instal·lacions i donar l’ok abans de poder contractar el subministrament.

Per a això prèviament, han hagut de passar una sèrie de passos.

  1. El primer pas és el disseny, càlcul i projecció de la instal·lació. Aquest pot realitzar-se amb un projecte o mitjançant un croquis de l’instal·lador autoritzat.
  2. El segon pas és determinar si la instal·lació necessita projecte o només amb els butlletins d’un instal·lador autoritzat n’hi ha prou.
  3. Un cop determinat el segon pas, ja sabrem si la instal·lació necessita enginyer i en cas que es requereixi aquest dugués a terme el projecte de legalització. En l’article que s’adjunta es parla sobre aquest tema.
  4. El quart pas consistirà en l’execució de la instal·lació. Instal·lada físicament per un instal·lador autoritzat i supervisada per l’enginyer.
  5. Un cop finalitzada la instal·lació, es realitzaran els butlletins i es comprovarà si la instal·lació requereix inspecció per part d’una EAC.
  6. A casa que es necessita una EAC, es procedirà a contractar i que un inspector certificat validi la instal·lació
  7. Amb el favorable de la inspecció ja es pot introduir tota la documentació al registre d’instal·lacions de Catalunya.

Necessites legalització d’instal·lacions?

Contacta ara

Preguntes freqüents sobre la legalització d’instal·lacions a Barcelona

Un instal·lador autoritzat pot legalitzar una instal·lació?

Sí, ja que moltes instal·lacions no necessiten projecte per tant l’instal·lador pot dissenyar, executar i certificar la instal·lació.

Hi ha instal·lacions que no necessiten cap mena de legalització?

Sí, hi ha instal·lacions com les de sanejament, fontaneria o ventilació que no requereixen una legalització amb registre, inspecció, projecte o ni tan sols butlletins.

Quin temps es tarda a la legalització d’una instal·lació?

Els temps que s’estan trigant per legalitzar les instal·lacions són curts. Per exemple, l’administració triga 2 dies a registrar la instal·lació, la companyia subministradora triga 10 dies a instal·lar un comptador i els butlletins es fan amb la signatura de l’enginyer i l’instal·lador autoritzat.

Per què Vallcorba Enginyers / Arquitectes és el despatx adequat per legalitzar la instal·lació?

L’empresa Vallcorba Enginyers / Arquitectes se centra especialment en l’obertura d’activitat i en la legalització d’instal·lacions. Aquests són els forts de l’empresa i on tenim experiència.

Ens agrada dur a terme els projectes executius amb els promotors d’edificis i també ens agrada legalitzar tota mena d’instal·lacions, per això vam fer el màster de la UPC destinat al disseny i legalització de tota classe d’instal·lacions.

Legalización de instalaciones

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca