xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx centrat en obertures de negocis que dona assistència a Argentona.

El nostre propòsit és facilitar coneixements i experiència perquè el nostre client pugui emprendre els seus serveis amb tota tranquil·litat, ratificant que les coses s’han fet correctament i que s’actua d’acord tota la normativa.

Ajudem als clients perquè aconsegueixin el permís d’activitat, la potestat d’obres, la legalització d’emplaçament necessària, la direcció per les obres i l’interiorisme. Ens encarreguem de tramitar els documents pertinents al consistori de Argentona i ens posem amb contacte amb l’encarregat tècnic municipal per manifestar el projecte i comentar els punts claus i crítics.

Sempre aconsellem que abans de llogar el local i signar el contracte amb el propietari, us comuniqueu amb els tècnics de Vallcorba Enginyers per fer un estudi del verdader estat del local i així poder determinar la grandària de les obres. Hi ha espais que de primeres l’empresari no sap calcular el pressupost.

El nostre fi és proporcionar un servei tècnic integral al comprador perquè es focalitzi en les coses que realment domina i no hagi de patir per res.

Llicència d'activitat Argentona

Podem classificar les activitats depenent del seu impacte ambiental al municipi:

Prèviament a l’inici de la reforma, sempre sol·licitem al centre de la vila de Argentona un estudi de comptabilitat urbanística per certificar que l’activitat que el consumidor vol establir compleixi amb les directrius urbanístiques i no puguin sorgir inconvenients.

El nostre despatx us podem ajudar amb les obertures de:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no només necessitarem un projecte d’activitat, sinó que també es pot necessitar un projecte d’obra i un projecte d’electricitat.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Argentona

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

Segons la llei es necessita un projecte d’obres quan hi ha transformacions en la distribució, diguem, quan es construeixen parets noves, (tant de ceràmica com de pladur) i a més a més quan es construeixen rampes o treiem graons. Més informació.

Quan es necessita un projecte d’obres majors?

Generalment les activitats no requereixen un projecte d’obres majors, ja que aquest es requreix quan es duen a terme modificacions estructurals.

En quina situació necessitem un projecte d’electricitat?

Per verificar si és necessari projecte elèctric firmat per un enginyer s’ha de prestar atenció a la taula ITC-BT-04 de la normativa elèctrica de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats s’entenen com locals de concurrència pública si es sobrepassen els 49 individus i, com a conseqüència, s’ha de fer projecte obligatòriament.

En altres casos també s’ha de fer en industries si es passa dels 20 kW o mecànics, ja que son considerats establiments amb risc d’incendi.

També es requereix projecte per zones d’estacionament que tenen ventilació mecànica o bé pàrquings amb ventilació natural i que compten amb més de 5 places. Més informació.

Ens poden demanar més documentació?

Es poden requerir més projectes per part de l’enginyeria en cas que les instal·lacions tèrmiques sobrepassin els 70kW, o bé s’instal·li una instal·lació de gas superior a 70kW.

Quan és necessari estudi previ de bombers?

Fa falta un estudi previ de bombers i una subsegüent acta de control positiva per part d’una entitat de control en aquells casos en que l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en botigues, construccions, activitats i habitacles.

Es duen a terme inspeccions per part d’Entitats Reguladores?

A gran nombre dels municipis el propi consistori, quan obté la documentació, estableix depenent del seu criteri si procedirà a fer un control rutinari a l’establiment, o bé dona per bona els documents. Com més informació s’enviïn i més fàcil de creure siguin, menys motius tindrà l’Ajuntamnet per fer la inspecció. les Corporacións de Control es necessiten normalment a la ciutat comtal i a ubicacions precises que volen aquesta prestació.

Com podem definir l’activitat?

Des de la nostra empresa, duem a terme la consulta gratuïta al consistori d’Argentona i t’assesorem sobre els tràmits a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca