elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és despatx d’enginyeria focalitzat en obertures d’empreses que dona assistència a Badalona.

El nostre propòsit és proporcionar coneixements i trajectòria perquè el consumidor pugui començar el seu negoci amb la màxima tranquil·litat possible, tenint clar que les coses s’han fet correctament i que s’actua d’acord la normativa establerta.

Ajudem a l’emprenedor perquè obtinguin el permís d’activitat, el permís d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció d’obres i el disseny d’interiors. Ens encarreguem de tramitar tota la documentació a l’Ajuntament de Badalona i contactem amb el tècnic municipal per presentar el projecte i comentar els punts bàsics i perillosos.

Sempre recomanem que abans de llogar l’establiment i firmar el contracte amb l’amo, us comuniqueu amb els tècnics de Vallcorba Enginyers per fer un estudi de l’estat real del local i així poder saber la grandària de les obres. Hi ha espais que amb un cop d’ull l’emprenedor no sap calcular el pressupost.

El nostre objectiu és prestar una prestació integral al client perquè es pugui focalitzar en els aspectes que realmet controla i no s’hagi de preocupar.

Llicència d'activitat Badalona

Podem separar les activitats en funció de la seva repercussió ambiental al municipi:

Prèviament a l’inici de les obres, sempre demanem a l’Ajuntament de Badalona un informe detallat de comptabilitat urbanística per certificar que l’activitat que l’usuari vol dur a terme segueixi les normes urbanístiques i no esdevinguin problemes en el futur.

Des del nostre despatx t’ajudarà amb les obertures de:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no tan sols necessitem un projecte d’activitat, sinó que podríem necessitar alhora un porjecte de reforma i un projecte d’electricitat.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Badalona

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

De forma legal serà necessari un projecte d’obres quan s’efectuen alteracions de distribució, diguem, quan es fan parets noves, (tant de ceràmica com de pladur) i alhora quan s’incorporen rampes o treiem graons. Més informació.

Quan es necessita un projecte d’obres majors?

Freqüentment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest fa falta quan es produeix un canvi en l’estructura.

Quan es necessita un projecte elèctric?

Per determinar si fa falta projecte d’electricitat signat per un enginyer s’ha de prestar atenció a la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats es consideren locals de concurrència pública si es superen les 49 persones i, conseqüentment, és necessari fer projete.

Sovint també es obligatori en industries si es superen els 20kW o en tallers mecànics, ja que s’entenen com espais amb risc d’explosió.

També es necessita projecte per pàrquings que disposen de ventilació mecània o bé aparcaments que disposen de ventilació natural i tenen més de 5 places. Més informació.

Ens poden demanar més documentació?

Es poden requerir més projectes de l’enginyeria en cas que les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’efectuï una instal·lació de gas major de 70kW de potència.

Quan ens caldrà informe precedent de bombers?

Cal un informe precedent de bombers i un posterior document de control propicia per part d’una corporació de control en aquelles situacions en que l’activitat quedi classificada en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en qüestions d’incendis en establiments, activitats, activitats, construccions i inmobles.

Es duen a terme inspeccions d’Entitats de control?

A gran nombre dels municipis el propi consistori, quan rep els documents, conclou en base al seu criteri si realitzarà un control de rutina a l’empresa, o bé dona per vàlida la documentació enviada. Com més documents es fagi arribar i més fàcil de creure siguin, menys motius es donaran a l’Ajuntament per efectuar l’inspecció. Les Agrupacions de Control calen normalment a Barcelona i a zones concretes que contracten aquesta assistència.

Com puc descriure l’activitat?

Des de la nostra empresa, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Badalona i t’informem de la operativa a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca