elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és la llicència d’activitat?

És un document legal indispensable per a exercir l’activitat i l’emet l’ajuntament directament a l’empresa o usuari propietari del negoci. Mitjançant aquest document, l’administració té constància de l’activitat que s’està desenvolupament al seu municipi, cobra els imposts i s’assegura que es compleix tota la normativa vigent. 

Necessites una llicència d’activitat?

Contacta ara

La llicència d’activitat d’un negoci s’aconsegueix amb la intervenció d’un enginyer, que classifica l’activitat en funció de les necessitats, s’assegura del compliment de tota la normativa i emet un certificat acreditatiu assegurant que el local és apte per a desenvolupar l’activitat. Aquest document no només dona confiança a l’ajuntament que en el seu municipi els locals compleixen amb els requisits, sinó que l’empresari també té la seguretat que està exercint una activitat lícita, té permís de l’administració per a exercir-la i pot desenvolupar el seu negoci amb total llibertat.

 

Hi ha tres grans classificacions d’aquest tipus de llicència:

 • Declaració responsable d’obertura
 • Comunicació prèvia d’obertura
 • Llicència ambiental

Preguntes freqüents sobre la llicència d’activitat a Barcelona

Per què es recomana sempre treure la llicència d’activitat quan s’obre un negoci?

Perquè l’ajuntament té la potestat d’emetre una ordre de clausura o obrir expedient si el negoci no en té una.

És un tràmit obligatori en qualsevol negoci que tingui una ubicació física?

Si, des d’una petita botiga a un poble, fins a la nau o la indústria més gran d’una zona.

És fàcil aconseguir aquest permís?

En funció del negoci i si un està ben assessorat o no. Hi ha naus en les quals es pot tardar anys a aconseguir-la i hi ha negocis que tenen una comunicació directa sense esperar resposta.

Per què Vallcorba Enginyers/Arquitectes et pot ajudar?

L’empresa Vallcorba Enginyers/Arquitectes té un equip multidiscilpinari format per enginyers i arquitectes que estan dedicats específicament a l’obertura d’activitats i que el seu principal objectiu és el d’aconseguir la llicència d’activitat per al client.

Tenim més de deu anys d’experiència en l’obertura de negocis i som coneixedors de la normativa que regeix cada aspecte del local, des de les proteccions contra incendis, passant per les normatives d’accessibilitat fins a tots els punts concrets de cada tipologia de local.

En tenir un equip format per enginyers i arquitectes, podem donar un servei integral al client perquè amb una mateixa empresa es puguin fer tots els tràmits i projectes necessaris per a l’obtenció de la llicència d’activitat. 

 

 

El departament d’enginyeria se centra en:

 • Redactar el projecte d’activitat
 • Redactar el pla d’actuació
 • Gestió amb els industrials i recopilació de tota mena de certificats
 • Conèixer i estar al dia de tota la normativa vigent
 • Projectar, dissenyar i legalitzar les instal·lacions (contra incendis, climatització, ventilació, electricitat)
 • Fer els tràmits amb l’administració i amb l’entitat de control

I el departament d’arquitectura s’encarrega de:

 • Estudi de viabilitat per determinar el cost aproximat
 • Aixecament de plànols
 • Proposta de distribució
 • Disseny d’interiors, renderització i estudi creatiu del concepte
 • Projectes tècnics bàsics i executius d’obra
 • Tràmits amb l’administració per a l’obtenció de llicència d’obres
 • Direcció d’obra

Quina mena de projectes pot fer Vallcorba Enginyers/Arquitectes?

Està especialitzat en locals urbans (comercials, restaurants, clíniques i gimnasos) i naus industrials mitjanes (fins a 5000m2). Grans indústries estan fora de l’especialitat de l’empresa.

Tenir un equip multidisciplinari és bo per al meu projecte?

Si, perquè es combinen les especialitats i es potencien els punts forts de cada tècnic, així el client contractant una sola empresa pot cobrir tota la part tècnica.

En projectes petits és necessària l’arquitectura?

Si no hi ha reformes al local, no hi ha canvis en la distribució i el client no vol els serveis de disseny, l’enginyer s’encarrega exclusivament d’aconseguir la llicència d’activitat.

És imprescindible aquest permís a l’hora d’obrir un negoci?

Quan una empresa o autònom es decideix a obrir un negoci i invertir els seus diners, sempre es busca la seguretat en aquesta inversió.

En el món dels negocis hi ha massa incertesa per estar pendent de si l’ajuntament o l’administració local mana requeriments, multes administratives o cartes de clausura, per això des de la nostra empresa sempre recomanem als nostres clients que arribin fins al final i aconsegueixin el permís d’activitat del negoci que volen desenvolupar. 

Necessites una llicència d’activitat a Barcelona?

Contacta ara

Segons la nostra experiència sí que és possible llogar una nau o un local i començar l’activitat sense més, i fins i tot és possible que durant períodes llargs de temps ningú de l’administració es comuniqui o faci algun requeriment, però durant el transcurs de temps sempre poden passar coses i després sempre és pitjor:

 • Un treballador descontent amb l’empresa que és coneixedor de la situació pot fer una denúncia
 • La inspecció rutinària dels tècnics municipals pot detectar una nova activitat
 • La competència pot denunciar per competència deslleial
 • Els veïns poden denunciar per sorolls, molèsties, olors, etc.
 • Es pot ocasionar un incendi o un robatori

I un llarg etcètera de casos que poden acabar en una denúncia a l’ajuntament. En cas que això passi, l’Ajuntament està obligat a revisar l’expedient del negoci, analitzar la denúncia i, en ca que no hi hagi llicència fer el requeriment.

I aleshores, per què no esperar que l’ajuntament faci un requeriment per aconseguir-la?

Normalment als ajuntaments no els interessa tenir expedients dilatats en el temps, i quan detecten una empresa sense llicència amb temps de funcionament, requereixen la comunicació en un mes. El que fa que sigui inviable buscar una enginyeria, fer el projecte, fer les actuacions necessàries a la nau o el local, recopilar certificats, etc. 

Quina és la seqüència normal que fan els ajuntaments quan es requereix la llicència?

La seqüència normal és la següent:

 • Notificació sense multa i consisteix en la petició de documentació
 • Notificació sense multa i amenaça amb multa o clausura
 • Notificació amb multa administrativa
 • Carta amb data d’execució de clausura
 • Policia precinta el local o nau

Què és la llicència d’obertura?

La llicència d’obertura és una llicència municipal perquè en un establiment es pugui exercir una activitat. Es concedeix al propietari d’un negoci per al desenvolupament d’una activitat concreta en un local determinat. En definitiva, és un document que permet obrir un negoci.

Aquesta, haurà de renovar-se cada vegada que es canviï l’activitat desenvolupada a l’establiment. Es pot traspassar de propietari sempre que l’activitat sigui la mateixa en el mateix lloc.

Per obtenir-la i dur a terme l’activitat, s’haurà de lliurar un projecte tècnic a l’Ajuntament del municipi, en el qual s’explica el tipus de negoci i la justificació de les normatives que s’han de complir. L’establiment s’haurà d’adaptar a les normatives exigides. Per a això, s’hauran de dur a terme les obres pertinents, en cas de ser necessari.

Per a l’obertura d’activitats de senzillesa tècnica, la llicència es podrà tramitar a través d’una declaració responsable amb validació d’un tècnic competent.

Necessites una llicència d’obertura?

Contacta ara

Com et podem ajudar?

A Vallcorba Enginyers som un equip d’enginyers i arquitectes tècnics especialitzats en llicències d’obertura amb ganes de començar nous reptes. Estem en constant aprenentatge per mantenir-nos actualitzats de les noves normatives que influeixen en les activitats, d’aquesta manera, executem amb més agilitat els projectes.

Des de Vallcorba Enginyers t’ajudem a obrir el teu negoci i et facilitem i gestionem els tràmits per a l’obertura de l’activitat. Nosaltres ens encarreguem de tota la burocràcia per aconseguir la llicència, no hauràs de preocupar-te. Estem compromesos amb la nostra feina, t’acompanyem en tot el procés per aconseguir obrir el teu projecte.

L’experiència en les activitats ens ha ajudat a entendre la manera d’executar les activitats sense tenir problemes, de manera que t’assegurem una bona fiabilitat per obtenir la llicència d’obertura.
Per a l’obertura d’activitats de senzillesa tècnica, la llicència es podrà tramitar a través d’una declaració responsable amb validació d’un tècnic competent.

 

¿Per obrir una botiga de roba de 50 m² necessito llicència?

Sí, es necessita llicència per a tota activitat que es vulgui dur a terme.

Si vull un gual per a un pàrquing, què he de fer?

Per obtenir un gual perquè accedeixin els cotxes al garatge, primer s’ha de tramitar la llicència d’obertura de l’activitat de pàrquing, i un cop s’obtingui la llicència es pot demanar el gual.

¿Per obrir un bar-restaurant que tipus de procés necessito?

Es necessita un projecte tècnic d’activitat per obtenir la llicència d’obertura.

Com puc obrir una activitat en una nau industrial?

Per obrir una activitat en una nau industrial, sigui del tipus que sigui, s’haurà de dur a terme un projecte tècnic per a l’obtenció de la llicència.

¿Per obrir una papereria de 80m², què tràmit es necessita?

Atès que és una activitat petita i amb poca afectació mediambiental es tramitarà amb una declaració responsable.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca