elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures de negocis que ofereix servei a Bigues I Riells.

El nostre fi és subministrar coneixements i aprenentatge perquè qualsevol persona pugui començar la seva activitat amb la màxima tranquil·litat possible, afirmant que s’han fet les coses de forma correcte i que es segueix la normativa establerta.

Proporcionem ajuda als emprenedors perquè obtinguin la llicència d’activitat, el consentiment d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció per l’obra i també el disseny d’interiors. Tramitem els documents pertinents a l’ajuntament de Bigues i Riells i ens encarreguem de contactar amb el tècnic municipal expert per exposar el projecte i comentar els punts determinants i alarmants.

Sempre recomanem que abans de llogar el local i signar el contracte amb el propietari, us comuniqueu amb els professionals de Vallcorba Enginyers per fer un primer informe de la situació real amb la que es troba el local i concloure així l’abast de la reforma. Hi ha espais que amb una simple ullada l’empresari no sap definir el pressupost.

El nostre propòsit és oferir un servei tècnic complert al consumidor perquè es pugui centrar en allò que realmet controla i no s’hagi d’amoïnar.

Llicència d'activitat Bigues i Riells

Podem classificar les activitats depenent del l’impacte mediambiental que genenren a la zona:

Abans de començar amb l’obra, sempre sol·licitem al consistori de Bigues I Riells un estudi de comptabilitat urbanística per garantir que l’activitat que el consumidor vol dur a terme segueixi les normes urbanístiques i no hi hagin problemes de cara al futur.

Des del nostre despatx us podem donar un cop de mà a aconseguir una de les següents obertures:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per obrir un negoci, no necessitarem únicament un projecte d’activitat, sinó que potser necessitarem un projecte d’obres i un projecte elèctric.

Barcelona ITE

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Bigues I Riells

En quin moment es necessita un projecte d’obres menors?

Segons la llei farà falta un projecte d’obres quan es produeixen canvis de distribució, en altres paraules, quan es fan parets noves, (siguin de ceràmica o pladur) i també quan es construeixen rampes o treiem graons. Més informació.

Quan ens caldrà un projecte d’obres majors?

Generalment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest es necessita quan hi ha una modificació a l’estructura.

Quan ens caldrà un projecte elèctric?

Per concretar si és necessari projecte d’electricitat firmat per un enginyer s’ha d’observar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats s’entenen com locals públics concorreguts si es superen les 49 persones i, com a conseqüència, ja es obligatori fer projecte.

En altres situacions també es obligatori en industries si es sobrepassen els 20kW o estudi mecànic, ja que són entesos com locals amb risc d’incendi.

També es requereix projecte per zones d’aparcament que compten amb ventilació mecànica o bé zones d’estacionament amb ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Ens sol·licitaran més documentació?

Es poden necessitar més projectes de l’enginyeria en cas que les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’allotgi una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan ens caldrà informe precedent de bombers?

Cal un informe previ de bombers i un posterior document de control favorable per part d’una corporació de control en aquelles situacions en que l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en botigues, activitats, activitats, construccions i habitacles.

Es duen a terme inspeccions per part d’una Entitat de Control?

A la gran majoria de localitats el propi consistori, quan té els documents, conclou en base al seu criteri si es durà a terme una inspecció rutinària al local, o bé dona per vàlida la documentació rebuda. Com més documents s’enviïn i més creïble sigui, menys motius tindrà l’Ajuntamnet per fer la inspecció. Les Entitats de Control es requereixen usualment a la ciutat comtal i a ubicacions precises que volen aquest servei.

Com puc catalogar l’activitat?

Des del nostre despatx, fem la consulta gratuïta a l’Ajuntament de Bigues i Riells i t’informem dels passos que cal seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca