elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures d’establiments que proveeix serveis a Castellterçol.

El nostre propòsit és subministrar coneixements i experiència perquè qualsevol persona pugui començar la seva activitat amb totes les garanties, afirmant que tot està en ordre i que es compleix amb la normativa vigent.

Proporcionem ajuda als emprenedors perquè obtinguin la potestat d’activitat, el permís d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció d’obra i també l’interiorisme. Ens encarreguem de gestionar la documentació pertinent al consistori de Castellterçol i establim comunicació amb l’encarregat tècnic municipal per manifestar el projecte i detectar els punts claus i alarmants.

Sempre aconsellem que abans d’arrendar l’establiment i signar el contracte amb el posseïdor, us comuniqueu amb els professionals de Vallcorba Enginyers per elaborar un informe de l’estat real del local i així poder calcular la grandària de les obres. Hi ha locals que de primeres el client no sap fixar la inversió.

El nostre propòsit és proporcionar una prestació integral a l’usuari perquè es pugui centrar en els àmbits que realmet controla i no s’hagi de preocupar.

Llicència d'activitat Castellterçol

Les activitats les podem classificar en funció de la seva repercussió ambiental al municipi:

Prèviament a l’inici de les obres, sempre sol·licitem al consistori de Castellterçol un informe detallat de comptabilitat urbanística per garantir que l’activitat que el consumidor vol desenvolupar compleixi amb la normativa urbanística i no es produeixin inconvenients.

A Vallcorba Enginyers t’ajudarà a obrir:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per obrir un negoci, no necessitarem únicament un projecte d’activitat, sinó que podríem necessitar alhora un porjecte de reforma i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Castellterçol

Quan es necessita un projecte d’obres menors?

De forma legal es requereix un projecte d’obres quan es duen a terme modificacions de la distribució, diguem, quan es fan noves parets, (siguin de ceràmica o pladur) i també quan es construeixen rampes o s’eliminen graons. Més informació.

En quin moment es necessita un projecte d’obres majors?

Normalment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest es necessita quan hi ha una modificació estructural.

Quan es necessita un projecte elèctric?

Per concretar si cal projecte elèctric firmat per un enginyer s’ha d’observar la taula ITC-BT-04 de la normativa elèctrica de baixa tensió.

Sovint, les activitats son locals públics concorreguts si es supera l’aforament de 49 persones i, conseqüentment, és necessari fer projete.

En altres situacions també cal fer-ho en industries si es superen els 20kW o en tallers mecànics, ja que s’entenen com locals amb risc d’incendi.

També cal projecte per zones d’aparcament que compten amb ventilació mecànica o bé aparcaments que compten amb ventilació natural i tenen més de 5 places. Més informació.

Ens poden demanar altra documentació?

Es poden demanar més projectes per part de l’enginyeria en aquells casos en que les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’efectuï una instal·lació de gas superior a 70kW.

Quan fa falta estudi previ de bombers?

Cal un estudi previ de bombers i una subsegüent acta de control favorable per part d’una corporació de control en aquells casos en que l’activitat quedi classificada en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regula la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en locals, infraestructures, activitats i inmobles.

Hi ha controls d’Entitats d’Inspecció?

A la gran majoria de localitats el mateix ajuntament, quan obté la documentació, conclou en funció del seu criteri si realitzarà un control rutinari al local, o bé dona per bona els documents. Com més documents es puguin enviar i més creïbles puguni ser, menys arguments es donaran a l’Ajuntament per fer la inspecció. Les Entitats de Control es precisen usualment a la ciutat comtal i a àrees determinades que contracten aquest servei d’inspecció.

Com es podrà descriure l’activitat?

Des del nostre despatx, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Castellterçol i t’expliquem la operativa a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca