elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures de negocis que dona servei a Centelles.

Els nostre objectiu és facilitar coneixements i trajectòria perquè tots els clients pugui iniciar la seva empresa amb totes les garanties, afirmant que tot està en ordre i que es compleix la normativa establerta.

Ajudem a l’emprenedor perquè obtinguin la potestat d’activitat, la llicència d’obres, la legalització d’emplaçament necessària, la direcció per les obres i també l’interiorisme. Tramitem tota la documentació al centre de la vila de Centelles i contactem amb l’encarregat tècnic municipal per exhibir el projecte i comentar els punts claus i perillosos.

Sempre aconsellem que abans de llogar l’establiment i signar el contracte amb el propietari, contacteu amb els professionals de Vallcorba Enginyers per fer un primer informe de la situació real amb la que es troba el local i així poder calcular l’abast de les obres. Hi ha espais que amb un cop d’ull el consumidor no sap determinar la inversió.

El nostre fi és proporcionar un servei tècnic integral a l’usuari perquè es pugui centrar en les coses que controla i no s’hagi de preocupar.

Llicència d'activitat Centelles

Podem classificar les activitats segons el seu impacte ambiental al municipi:

Prèviament al començament de la reforma, sempre demanem al consistori de Centelles una memòria de comptabilitat urbanística per garantir que l’activitat que l’usuari vol desenvolupar compleixi amb la normativa urbanística i no puguin sorgir inconvenients.

A Vallcorba Enginyers podem ajudar-vos amb les obertures de:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats (botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per iniciar un negoci, no necessitarem únicament un projecte d’activitat, sinó que també es pot necessitar un projecte d’obra i un projecte d’electricitat.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Centelles

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

De forma legal farà falta un projecte d’obres quan s’efectuen alteracions de distribució, en altres paraules, quan es fan parets noves, (tant de ceràmica com de pladur) i també quan construïm rampes o treiem graons. Més informació.

En quin moment es necessita un projecte d’obres majors?

Normalment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest és necessari quan es produeix una modificació estructural.

En quina situació necessitem un projecte d’electricitat?

Per determinar si és necessari projecte elèctric signat per un expert s’ha de prestar atenció a la taula ITC-BT-04 de la llei elèctrica de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats s’entenen com locals de pública concurrència si hi ha més de 49 individus i, aleshores, es requereix fer projecte.

A vegades també es d’obligat compliment en industries si es superen els 20kW o en tallers mecànics, ja que s’entenen com espais amb risc d’explosió.

També es necessita projecte per zones d’estacionament que disposen de ventilació mecània o bé zones d’estacionament que tenen ventilació natural i que compten amb més de 5 places. Més informació.

Ens poden demanar més documentació?

Es poden requerir més projectes desde l’enginyeria en cas que les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’instal·li una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan ens caldrà informe precedent de bombers?

Fa falta un informe previ de bombers i un posterior document de control propicia per part d’una corporació de control sempre que l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regulartiza la llei de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en comerços, activitats, infraestructures i inmobles.

Hi ha inspecció per part d’una Entitat de Control?

En la majoria de municipis el propi ajuntament, quan té els documents, decideix en base al seu criteri si procedirà a fer una inspecció de rutina a l’establiment, o bé considera correcte la documentació enviada. Com més escrits s’enviïn i més fàcil de creure siguin, menys motius tindrà el consistori per efectuar l’inspecció. Les Agrupacions de Control calen majoritàriament a Barcelona i a àrees determinades que volen aquesta assistència.

Com podem descriure l’activitat?

Des de Vallcorba Enginyers, duem a terme la consulta gratuïta al consistori de Centelles i t’expliquem la operativa a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca