elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és despatx d’enginyeria focalitzat en obertures d’activitats que ofereix servei a L’Estany.

El nostre propòsit és proporcionar coneixements i aprenentatge perquè tots els clients pugui començar la seva empresa amb la màxima tranquil·litat possible, tenint clar que s’han fet les coses bé i que s’actua d’acord amb la normativa vigent.

Facilitem ajuda als clients perquè obtinguin la potestat d’activitat, el permís d’obres, la legalització d’emplaçament necessària, la direcció per l’obra i també el disseny d’interiors. Ens encarreguem de tramitar la documentació pertinent a l’Ajuntament de L’Estany i ens encarreguem de contactar amb l’encarregat tècnic municipal per manifestar el projecte i establir els punts bàsics i perillosos.

Sempre aconsellem que abans de llogar l’establiment i firmar el contracte amb el propietari, contacteu amb els experts de Vallcorba Enginyers per completar un informe de la situació real amb la que es troba el local i així poder saber la grandària de les obres. Hi ha establiments que a simple vista l’empresari no sap definir el pressupost.

La nostra finalitat és oferir una prestació integral a l’usuari perquè es pugui centrar en allò que controla i no s’hagi d’amoïnar.

Llicència d'activitat Estany

Les activitats es poden dividir tenint en compte seu impacte mediambiental al municipi:

Prèviament a l’inici de les obres, ens encarreguem de sol·licitar al centre de la vila de L’Estany un informe de compatibilitat urbanística per assegurar-nos que l’activitat que el consumidor vol dur a terme compleixi amb la normativa urbanística i no hi hagin problemes de cara al futur.

A Vallcorba Enginyers t’ajudarà amb les següents obertures:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no només es necessita un projecte d’activitat, sinó que podríem necessitar alhora un projecte d’obra i un projecte d’electricitat.

licencia de apertura de actividad

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a L’Estany

En quina situació necessitem un projecte d’obres menors?

Legalment farà falta un projecte d’obres quan es produeixen canvis de distribució, diguem, quan es fan noves parets, (siguin de ceràmica o pladur) i a més a més quan s’incorporen rampes o treiem graons. Més informació.

En quin moment es necessita un projecte d’obres majors?

Normalment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest es requreix quan es produeix una modificació estructural.

Quan es necessita un projecte d’electricitat?

Per determinar si cal projecte elèctric signat per un enginyer s’ha de mirar la taula ITC-BT-04 de l’Estatut elèctric de baixa tensió.

En molts casos, les activitats son locals públics concorreguts si es superen les 49 persones i, per tant, es requereix fer projecte.

En altres casos també es d’obligat compliment en industries si es passa dels 20 kW o obrador mecànic, ja que son considerats espais amb risc d’explosió.

També serà necessari projecte per pàrquings que disposen de ventilació mecània o bé zones d’aparcament que compten amb ventilació natural de més de 5 places. Més informació.

Ens sol·licitaran documentació addicional?

Es poden demanar més projectes per part del despatx d’enginyeria en cas que les instal·lacions tèrmiques superin els 70kW, o bé es realitzi una instal·lació de gas superior als 70kW de potència.

Quan és necessari memòria prèvia de bombers?

Cal un informe previ de bombers i una acta posterior favorable de control per part d’una societat de control en aquelles situacions en que l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en qüestions d’incendis en establiments, construccions, activitats i habitacles.

Es fan inspeccions per part d’Entitats Reguladores?

A gran nombre dels municipis el propi consistori, quan rep els documents, conclou segons el seu criteri si procedirà a fer un control rutinari a l’establiment, o bé dona per vàlida els documents rebuts. Com més documentació s’enviïn i més creïble sigui, menys causes tindrà el consistori per fer el control. Les Agrupacions de Control es precisen normalment a la capital catalana i a àrees determinades que contracten aquest servei d’inspecció.

Com es pot classificar l’activitat?

Des del nostre despatx, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de l’Estany i et guiem en els tràmits a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca