elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures de negocis que ofereix servei a Les Franqueses.

La nostra meta és proporcionar coneixements i formació perquè el consumidor pugui emprendre la seva empresa amb totes les garanties, ratificant que s’han fet les coses de forma correcte i que es compleix la normativa establerta.

Ajudem a l’emprenedor perquè aconsegueixin el permís d’activitat, la potestat d’obres, la legalització d’emplaçament necessària, la direcció d’obra i també l’interiorisme. Ens encarreguem de tramitar tota la documentació al consistori de Les Franqueses i establim comunicació amb el tècnic municipal per exposar el projecte i mencionar els punts determinants i perillosos.

Sempre recomanem que abans de llogar el local i signar el contracte amb el propietari, parleu amb els experts de Vallcorba Enginyers per fer un primer informe de la situació real amb la que es troba el local i així poder determinar la magnitud de la reforma. Hi ha espais que a simple vista l’emprenedor no sap definir el pressupost.

El nostre propòsit és oferir una prestació completa a l’usuari perquè es pugui centrar en els aspectes que domina i no s’hagi d’amoïnar.

 

Llicència d'activitat Les Franqueses

 

Podem classificar les activitats segons el la seva repercussió ambiental a l’àrea :

Prèviament al començament de la reforma, ens encarreguem de demanar al centre de la vila de Les Franqueses un informe de compatibilitat urbanística per garantir que l’activitat que el nostre client vol dur a terme compleixi amb la normativa urbanística i no hi hagin inconvenients.

Des de Vallcorba Enginyers podem ajudar-vos a obrir:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no només es necessita un projecte d’activitat, sinó que també es pot necessitar un projecte d’obres i un projecte elèctric.

 

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Les Franqueses

En quin moment es necessita un projecte d’obres menors?

De forma legal es requereix un projecte d’obres quan es duen a terme canvis de distribució, diguem, quan es fan noves parets, )(siguin de ceràmica o pladur) i també quan construïm rampes o suprimim graons. Més informació.

En quina situació necessitem un projecte d’obres majors?

Usualment en les activitats no s’acaba requerint un projecte d’obres majors, ja que aquest és necessari quan es produeix modificacions estructurals.

Quan ens caldrà un projecte d’electricitat?

Per verificar si cal projecte d’electricitat signat per un expert s’ha de consultar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

Sovint, les activitats son locals de pública concurrència si es supera l’aforament de 49 persones i, com a conseqüència, es requereix fer projecte.

Sovint també cal fer-ho en industries si es superen els 20kW o obrador mecànic, ja que es consideren espais amb risc d’explosió.

També es requereix projecte per zones d’aparcament que compten amb ventilació mecànica o bé aparcaments amb ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Poden sol·licitar-nos documentació addicional?

Es poden sol·licitar més projectes per part del despatx d’enginyeria si les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’allotgi una instal·lació de gas superior a 70kW.

Quan és necessari informe previ de bombers?

Es requereix un informe precedent de bombers i una subsegüent acta de control positiva per part d’una corporació de control sempre que l’activitat quedi classificada en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regulartiza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en comerços, activitats, infraestructures i edificis.

Es fan inspeccions per part d’una Entitat de Control?

A gairebé totes les localitats el propi ajuntament, quan obté la documentació, estableix depenent del seu criteri si realitzarà una inspecció rutinària a l’establiment, o bé dona per bona la documentació rebuda. Com més documents s’entregui i més creïble sigui, menys raons tindrà el consistori per fer la inspecció. les Corporacións de Control calen usualment a la capital catalana i a ciutats determinades que contracten aquesta prestació.

Com es podrà catalogar l’activitat?

Des de la nostra enginyeria, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Les Franqueses i t’assesorem sobre els tràmits a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca