elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures d’activitats que dona assistència a La Garriga.

El nostre propòsit és aportar coneixements i formació perquè tots els clients pugui iniciar els seus serveis amb tota tranquil·litat, tenint clar que s’han fet les coses bé i que es respecta amb la normativa vigent.

Ajudem a l’emprenedor a obtenir la potestat d’activitat, la potestat d’obres, la legalització d’emplaçament necessària, la direcció d’obra i l’interiorisme. Ens encarreguem de gestionar tota la documentació al consistori de La Garriga i ens encarreguem de contactar amb el tècnic municipal per manifestar el projecte i establir els punts decisius i greus.

Sempre suggerim que abans d’arrendar el local i signar el contracte amb el posseïdor, us comuniqueu amb els experts de Vallcorba Enginyers per fer un estudi del verdader estat del local i així poder calcular l’abast de les obres. Hi ha espais que amb un cop d’ull l’emprenedor no sap fixar la inversió.

El nostre propòsit és proporcionar una prestació integral al comprador perquè es focalitzi en els àmbits que domina i no s’hagi d’amoïnar.

Llicència d'activitat La Garriga

Podem classificar les activitats tenint en compte seu impacte mediambiental a la zona:

Abans de començar amb les reformes, ens encarreguem de sol·licitar a l’Ajuntament de La Garriga un estudi de comptabilitat urbanística per garantir que l’activitat que l’empresari vol desenvolupar segueixi la normativa urbanística i no puguin sorgir problemes en el futur.

El nostre despatx us podem ajudar amb les següents obertures:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no només necessitarem un projecte d’activitat, sinó que també podem necessitar un projecte d’obra i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a La Garriga

En quin moment es necessita un projecte d’obres menors?

Segons la llei serà necessari un projecte d’obres quan es duen a terme alteracions de distribució, diguem, quan es fan noves parets, (siguin de ceràmica o pladur) i tanmateix quan es construeixen rampes o eliminem graons. Més informació.

Quan ens caldrà un projecte d’obres majors?

Usualment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest fa falta quan es produeix una modificació a l’estructura.

En quin moment es necessita un projecte elèctric?

Per concretar si cal projecte d’electricitat firmat per un professional s’ha de mirar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

Sovint, les activitats s’entenen com locals de pública afluència si es superen les 49 persones i, conseqüentment, ja es obligatori fer projecte.

A vegades també cal fer-ho en industries si es passa dels 20 kW o mecànics, ja que s’entenen com locals amb risc d’explosió.

També es necessita projecte per zones d’estacionament que compten amb ventilació mecànica o bé aparcaments que tenen ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Ens poden demanar més documentació?

Es poden necessitar més projectes per part de l’enginyeria quan les instal·lacions tèrmiques siguin majors a 70kW, o bé s’allotgi una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan fa falta informe previ de bombers?

És necessari un informe precedent de bombers i una acta posterior de control favorable per part d’una societat de control en aquells casos en que l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regula la llei de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, infraestructures, activitats i inmobles.

Es duen a terme inspeccions per part d’una Entitat de Control?

A la gran majoria de localitats el mateix ajuntament, quan té els documents, determina en base al seu criteri si es durà a terme una inspecció rutinària a l’establiment, o bé dona per bona la documentació rebuda. Com més documents s’entregui i més creïbles puguni ser, menys causes tindrà l’Ajuntamnet per fer el control. Les Societats de Control es requereixen usualment a Barcelona i a zones concretes que desitgen aquest servei.

Com es podrà classificar l’activitat?

Des de la nostra enginyeria, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de La Garriga i t’assesorem sobre els tràmits a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca