xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx especialitzat en obertures d’establiments que dona assistència a Lliçà D’Amunt.

El nostre propòsit és proporcionar coneixements i experiència perquè el consumidor pugui obrir la seva activitat amb la màxima tranquil·litat possible, sabent que tot està en ordre i que es segueix amb les lleis vigents.

Proporcionem ajuda als emprenedors a aconseguir el permís d’activitat, el consentiment d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció d’obra i també el disseny d’interiors. Ens encarreguem de gestionar tots els documents al centre de la vila de Lliçà D’Amunt i establim comunicació amb el tècnic municipal expert per presentar el projecte i mencionar els punts bàsics i perillosos.

Sempre aconsellem que abans de llogar el local i signar el contracte amb el propietari, contacteu amb els experts de Vallcorba Enginyers per fer un estudi del verdader estat del local i concloure així la magnitud de la reforma. Hi ha espais que amb un cop d’ull l’emprenedor no sap determinar la inversió.

El nostre propòsit és proporcionar una prestació integral al consumidor perquè es pugui focalitzar en les coses que domina i no es preocupi per a res més.

Llicència d'activitat Lliçà d'Amunt

Les activitats les podem classificar tenint en compte la seva repercussió ambiental al municipi:

Prèviament a l’inici de les obres, ens encarreguem de sol·licitar al centre de la vila de Lliçà D’Amunt un informe de compatibilitat urbanística per garantir que l’activitat que el consumidor vol desenvolupar segueixi la normativa urbanística i no hi hagin inconvenients futurs.

A Vallcorba Enginyers podem ajudar-vos a aconseguir una de les següents obertures:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats (botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per tal d’obrir un negoci, no només es necessita un projecte d’activitat, sinó que podríem necessitar alhora un projecte d’obra i un projecte d’electricitat.

Barcelona ITE

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Lliçà D’Amunt

Quan es necessita un projecte d’obres menors?

Segons la llei farà falta un projecte d’obres quan es duen a terme transformacions en la distribució, és a dir, quan es fan noves parets, (ja siguin de ceràmica o de pladur) i alhora quan es fan rampes o suprimim graons. Més informació.

En quina situació necessitem un projecte d’obres majors?

Usualment en les activitats no s’acaba requerint un projecte d’obres majors, ja que aquest es requreix quan hi ha una modificació a l’estructura.

En quin moment es necessita un projecte d’electricitat?

Per concretar si es necessita projecte elèctric firmat per un enginyer s’ha de consultar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

En diverses situacions, les activitats són considerades locals públics concorreguts si hi ha més de 49 individus i, per tant, s’ha de fer projecte obligatòriament.

Sovint també es d’obligat compliment en industries si s’arriba a més de 20kW o en tallers mecànics, ja que són entesos com locals amb risc d’explosió.

També es requereix projecte per aparcaments que tenen ventilació mecànica o bé zones d’estacionament amb ventilació natural i que compten amb més de 5 places. Més informació.

Ens sol·licitaran altra documentació?

Es poden demanar més projectes per part del despatx d’enginyeria quan les instal·lacions tèrmiques siguin majors a 70kW, o bé es realitzi una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan es requereix informe precedent de bombers?

Cal un estudi previ de bombers i una posterior acta de control favorable per part d’una entitat de control sempre que l’activitat quedi establerta en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en botigues, infraestructures, activitats i vivendes.

Es fan inspeccions d’Entitats de control?

A la gran majoria de localitats la casa de la vila, quan obté la documentació, estableix en base al seu criteri si va a fer una inspecció de rutina al local, o bé dona per vàlida la documentació rebuda. Com més documents es fagi arribar i més creïbles puguin ser, menys causes tindrà el consistori per fer el control. Les Agrupacions de Control es necessiten principalment a la ciutat comtal i a zones concretes que contracten aquesta assistència.

Com es podrà catalogar l’activitat?

Des de la nostra enginyeria, fem la consulta gratuïta a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt i et guiem en els tràmits a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca