xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Vallcorba Enginyers és despatx d’enginyeria focalitzat en obertures de negocis que proveeix serveis a Manresa.

Els nostre objectiu és subministrar coneixements i aprenentatge perquè qualsevol persona pugui iniciar la seva activitat amb tota tranquil·litat, afirmant que tot està en ordre i que es segueix tota la normativa.

Proporcionem ajuda als emprenedors perquè aconsegueixin la llicència d’activitat, el consentiment d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció d’obres i l’interiorisme. Gestionem tota la documentació al centre de la vila de Manresa i ens posem amb contacte amb el tècnic municipal expert per exposar el projecte i mencionar els punts claus i crítics.

Sempre aconsellem que abans de llogar l’establiment i firmar el contracte amb el propietari, contacteu amb els especialistes de Vallcorba Enginyers per completar un informe de l’estat de l’establiment i així poder calcular l’abast de la reforma. Hi ha espais que de primeres el consumidor no sap fixar la inversió.

El nostre fi és donar un servei tècnic integral a l’usuari perquè es pugui centrar en les coses que realmet controla i no es preocupi per a res més.

Llicència d'activitat Manresa

Podem separar les activitats en funció de la seva repercussió ambiental a la localitat:

Abans de començar amb l’obra, ens encarreguem de demanar a l’Ajuntament de Manresa una memòria de comptabilitat urbanística per assegurar-nos que l’activitat que l’usuari vol establir segueixi la normativa urbanística i no es produeixin problemes en el futur.

A Vallcorba Enginyers podem ajudar-vos a aconseguir una de les següents obertures:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no tan sols necessitem un projecte d’activitat, sinó que potser necessitarem un projecte de reformes i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Manresa

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

Segons la llei es requereix un projecte d’obres quan hi ha alteracions de distribució, per tant, quan es fan noves parets, (tant de ceràmica com de pladur) i a més a més quan es construeixen rampes o s’eliminen graons. Més informació.

En quin moment es necessita un projecte d’obres majors?

Usualment les activitats no requereixen un projecte d’obres majors, ja que aquest fa falta quan hi ha una modificació estructural.

Quan es necessita un projecte d’electricitat?

Per saber si cal projecte elèctric signat per un expert s’ha de consultar la taula ITC-BT-04 de la llei elèctrica de baixa tensió.

En molts casos, les activitats son locals de pública concurrència si es superen les 49 persones i, com a conseqüència, es requereix fer projecte.

En altres situacions també es d’obligat compliment en industries si es superen els 20kW o estudi mecànic, ja que es consideren locals amb risc d’explosió.

També es requereix projecte per zones d’estacionament que tenen ventilació mecànica o bé zones d’aparcament amb ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Pot ser que ens demanin més documentació?

Es poden necessitar més projectes desde l’enginyeria en cas que les instal·lacions tèrmiques superin els 70kW, o bé es realitzi una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan ens caldrà estudi previ de bombers?

Es requereix una memòria prèvia de bombers i una subsegüent acta de control favorable per part d’una corporació de control quan l’activitat quedi classificada en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en qüestions d’incendis en botigues, infraestructures, activitats i edificis.

Hi ha controls per part d’una Entitat de Control?

A gran nombre dels municipis el mateix ajuntament, quan rep la documentació, determina en funció del seu criteri si es durà a terme un control rutinari a l’empresa, o bé considera correcte els documents rebuts. Com més informació s’entregui i més creïbles puguin ser, menys causes podrà tenir el consistori per fer el control. Les Societats de Control es necessiten principalment a Barcelona i a zones concretes que subcontracten aquesta prestació.

Com puc definir l’activitat?

Des del nostre despatx, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Manresa i t’expliquem la propers passos.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca