elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures de negocis que dona servei a Sentmenat.

El nostre propòsit és aportar coneixements i experiència perquè el nostre client pugui començar els seus serveis amb totes les garanties, ratificant que tot està en ordre i que es respecta tota la normativa.

Facilitem ajuda als clients a aconseguir la llicència d’activitat, el consentiment d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció per les obres i el disseny d’interiors. Ens encarreguem de gestionar els documents pertinents a l’ajuntament de Sentmenat i ens encarreguem de contactar amb l’operari municipal per exhibir el projecte i comentar els punts claus i greus.

Sempre aconsellem que abans de llogar el local i signar el contracte amb el propietari, us poseu en contacte amb els tècnics de Vallcorba Enginyers per elaborar un informe del verdader estat del local i així poder saber la grandària de les obres. Hi ha establiments que de primeres l’empresari no sap calcular el pressupost.

La nostra finalitat és donar una prestació integral al consumidor perquè es pugui focalitzar en els aspectes que realmet controla i no s’hagi d’amoïnar.

Llicència d'activitat Sentmenat

Podem separar les activitats en funció de seu impacte ambiental a l’àrea :

Abans d’iniciar les reformes, sempre demanem a l’Ajuntament de Semenat una memòria de comptabilitat urbanística per assegurar-nos que l’activitat que l’usuari vol dur a terme segueixi la normativa urbanística i no hi hagin inconvenients.

A Vallcorba Enginyers podem ajudar-vos a obrir:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats (botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per iniciar un negoci, no necessitarem únicament un projecte d’activitat, sinó que també es pot necessitar un projecte d’obres i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Sentmenat

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

Legalment serà necessari un projecte d’obres quan hi ha modificacions de la distribució, diguem, quan es fan parets noves, (independentment de si són de ceràmica o pladur i tanmateix quan es fan rampes o eliminem graons. Més informació.

Quan es necessita un projecte d’obres majors?

Normalment les activitats no necessiten un projecte d’obres majors, ja que aquest es requreix quan es duen a terme una modificació estructural.

En quina situació necessitem un projecte d’electricitat?

Per saber si es necessita projecte d’electricitat signat per un expert s’ha de mirar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats s’entenen com locals públics concorreguts si es supera l’aforament de 49 persones i, aleshores, es requereix fer projecte.

En altres casos també es d’obligat compliment en industries si es superen els 20kW o mecànics, ja que són entesos com espais amb risc d’explosió.

També cal projecte per pàrquings que tenen ventilació mecànica o bé zones d’aparcament que compten amb ventilació natural i que compten amb més de 5 places. Més informació.

Poden sol·licitar-nos altra documentació?

Es poden sol·licitar més projectes per part de l’enginyeria en aquells casos en que les instal·lacions tèrmiques sobrepassin els 70kW, o bé s’allotgi una instal·lació de gas superior a 70kW.

Quan fa falta informe previ de bombers?

És necessari un informe previ de bombers i una acta posterior de control positiva per part d’una corporació de control en aquelles situacions en que l’activitat quedi establerta en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en temes d’incendis en comerços, infraestructures, activitats i inmobles.

Es fan inspeccions d’Entitats de control?

A gran nombre dels municipis la casa de la vila, quan obté la documentació, estableix en base al seu criteri si procedirà a fer una inspecció de rutina al local, o bé considera legítims els documents. Com més informació s’enviïn i més creïbles puguin ser, menys raons es donaran a l’Ajuntament per fer la inspecció. Les Societats de Control es necessiten majoritàriament a Barcelona i a ubicacions precises que contracten aquest servei d’inspecció.

Com podem classificar l’activitat?

Des del nostre despatx, consultem gratuïtament la consulta al consistori de Sentmenat i t’informem dels passos que cal seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca