xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx centrat en obertures d’empreses que proveeix serveis a Terrassa.

Els nostre objectiu és aportar coneixements i aprenentatge perquè el nostre client pugui emprendre la seva empresa amb la màxima tranquil·litat possible, tenint clar que s’han fet les coses bé i que s’actua d’acord tota la normativa.

Ajudem als clients a obtenir la potestat d’activitat, la llicència d’obres, la legalització d’instal·lacions corresponents, la direcció per les obres i també l’interiorisme. Ens encarreguem de tramitar tots els documents al centre de la vila de Terrassa i contactem amb el tècnic municipal expert per presentar el projecte i comentar els punts decisius i crítics.

Sempre suggerim que abans de llogar el local i firmar el contracte amb el propietari, us comuniqueu amb els tècnics de Vallcorba Enginyers per elaborar un informe del verdader estat del local i així poder determinar la magnitud de la reforma. Hi ha establiments que de primeres l’empresari no sap calcular el pressupost.

El nostre propòsit és prestar una prestació completa al consumidor perquè es pugui centrar en els aspectes que realment domina i no hagi de patir per res.

Llicència d'activitat Terrassa

Les activitats les podem classificar depenent del seu impacte ambiental a la localitat:

Abans d’iniciar la reforma, sempre sol·licitem al consistori de Terrassa un informe de compatibilitat urbanística per garantir que l’activitat que l’empresari vol executar compleixi amb les directrius urbanístiques i no puguin sorgir problemes en el futur.

Des de Vallcorba Enginyers us podem ajudar amb les següents obertures:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no tan sols necessitem un projecte d’activitat, sinó que podríem necessitar alhora un projecte d’obra i un projecte d’electricitat.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Terrassa

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

Segons la llei serà necessari un projecte d’obres quan hi ha transformacions en la distribució, diguem, quan es fan parets noves, (independentment de si són de ceràmica o pladur i alhora quan es construeixen rampes o s’eliminen graons. Més informació.

En quina situació necessitem un projecte d’obres majors?

Freqüentment en les activitats no s’acaba requerint un projecte d’obres majors, ja que aquest es necessita quan es fa una modificació estructural.

En quina situació necessitem un projecte elèctric?

Per verificar si fa falta projecte d’electricitat firmat per un professional s’ha de consultar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

En molts casos, les activitats s’entenen com locals de pública concurrència si es supera l’aforament de 49 persones i, aleshores, es requereix fer projecte.

En altres situacions també cal fer-ho en industries si s’arriba a més de 20kW o estudi mecànic, ja que s’entenen com establiments amb risc d’incendi.

També es necessita projecte per zones d’estacionament que disposen de ventilació mecània o bé zones d’aparcament que compten amb ventilació natural i tenen més de 5 places. Més informació.

Ens poden demanar documentació addicional?

Es poden sol·licitar més projectes desde l’enginyeria si les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’efectuï una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan fa falta informe previ de bombers?

Fa falta un informe previ de bombers i una posterior acta de control propicia per part d’una associació de control quan l’activitat quedi establerta en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regula la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en comerços, activitats, infraestructures i inmobles.

Es duen a terme inspeccions d’Entitats d’Inspecció?

En la majoria de municipis el propi consistori, quan té els documents, conclou depenent del seu criteri si va a fer un control de rutina al local, o bé dona per bona els documents. Com més documents es fagi arribar i més fàcil de creure siguin, menys raons podrà tenir el consistori per fer el control. les Corporacións de Control es precisen principalment a la capital barcelonina i a zones concretes que contracten aquesta assistència.

Com es podrà classificar l’activitat?

Des de la nostra empresa, duem a terme la consulta gratuïta al consistori de Terrassa i t’expliquem la operativa a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca