xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és despatx d’enginyeria focalitzat en obertures d’establiments que dona servei a Tona.

El nostre propòsit és facilitar coneixements i aprenentatge perquè el consumidor pugui iniciar els seus serveis amb totes les garanties, tenint clar que tot està en ordre i que es compleix amb les lleis vigents.

Ajudem a l’emprenedor perquè aconsegueixin la potestat d’activitat, el consentiment d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció d’obra i també el disseny d’interiors. Gestionem tots els documents a l’ajuntament de Tona i contactem amb l’encarregat tècnic municipal per exhibir el projecte i comentar els punts claus i alarmants.

Sempre recomanem que abans d’arrendar el local i signar el contracte amb el posseïdor, us comuniqueu amb els tècnics de Vallcorba Enginyers per completar un informe de l’estat real del local i així poder calcular la magnitud de la reforma. Hi ha espais que amb un cop d’ull l’empresari no sap fixar la inversió.

La nostra finalitat és proporcionar una prestació integral al comprador perquè es focalitzi en els aspectes que realment domina i no s’hagi de preocupar.

Llicència d'activitat Tona

Podem classificar les activitats depenent del la seva repercussió ambiental a la zona:

Abans de començar amb les reformes, ens encarreguem de sol·licitar al consistori de Tona un estudi de comptabilitat urbanística per ratificar que l’activitat que l’empresari vol desenvolupar segueixi la normativa urbanística i no hi hagin inconvenients.

Des del nostre despatx t’ajudarà amb les obertures de:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per obrir un negoci, no tan sols necessitem un projecte d’activitat, sinó que potser necessitarem un projecte d’obra i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Tona

En quina situació necessitem un projecte d’obres menors?

De forma legal es requereix un projecte d’obres quan hi ha transformacions en la distribució, és a dir, quan es fan noves parets, (ja siguin de ceràmica o de pladur) i a més a més quan s’incorporen rampes o s’eliminen graons. Més informació.

En quin moment es necessita un projecte d’obres majors?

Usualment les activitats no necessiten un projecte d’obres majors, ja que aquest es necessita quan es duen a terme una modificació estructural.

Quan ens caldrà un projecte elèctric?

Per saber si fa falta projecte d’electricitat firmat per un professional s’ha de consultar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

Sovint, les activitats són considerades locals públics concorreguts si es superen les 49 persones i, aleshores, s’ha de fer projecte obligatòriament.

En altres situacions també es obligatori en industries si s’arriba a més de 20kW o mecànics, ja que son considerats espais amb risc d’explosió.

També es necessita projecte per zones d’aparcament que disposen de ventilació mecània o bé zones d’aparcament que tenen ventilació natural i tenen més de 5 places. Més informació.

Ens poden demanar més documentació?

Es poden demanar més projectes desde l’enginyeria quan les instal·lacions tèrmiques siguin majors a 70kW, o bé es realitzi una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan ens caldrà informe previ de bombers?

Cal un estudi previ de bombers i un posterior document de control propicia per part d’una societat de control en aquelles situacions en que l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 que s’encarrega de regular la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en botigues, activitats, infraestructures i vivendes.

Hi ha inspecció per part d’una Entitat de Control?

A gran nombre dels municipis el propi ajuntament, quan té els documents, determina depenent del seu criteri si realitzarà un control rutinari al negoci, o bé considera correcte la documentació enviada. Com més documentació es puguin enviar i més creïble sigui, menys motius tindrà el consistori per efectuar l’inspecció. Les Entitats de Control es precisen principalment a la capital barcelonina i a ciutats determinades que subcontracten aquest servei d’inspecció.

Com puc definir l’activitat?

Des del nostre despatx, fem la consulta gratuïta a l’Ajuntament de Tona i et guiem en els propers passos.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca