info@vallcorbaenginyers.com

+34 690 071 778

Què és la llicència d’obertura?

La llicència d’obertura és una llicència municipal perquè en un establiment es pugui exercir una activitat. Es concedeix al propietari d’un negoci per al desenvolupament d’una activitat concreta en un local determinat. En definitiva, és un document que permet obrir un negoci.

Aquesta, haurà de renovar-se cada vegada que es canviï l’activitat desenvolupada a l’establiment. Es pot traspassar de propietari sempre que l’activitat sigui la mateixa en el mateix lloc.

Per obtenir-la i dur a terme l’activitat, s’haurà de lliurar un projecte tècnic a l’Ajuntament del municipi, en el qual s’explica el tipus de negoci i la justificació de les normatives que s’han de complir. L’establiment s’haurà d’adaptar a les normatives exigides. Per a això, s’hauran de dur a terme les obres pertinents, en cas de ser necessari.

Per a l’obertura d’activitats de senzillesa tècnica, la llicència es podrà tramitar a través d’una declaració responsable amb validació d’un tècnic competent.

Necessites una llicència d’obertura?

Contacta ara

Per què Vallcorba Enginyers et pot ajudar?

En Vallcorba Enginyers som un equip d’enginyers i arquitectes tècnics especialitzats en llicències d’obertura amb ganes de començar nous reptes. Estem en constant aprenentatge per mantenir-nos actualitzats de les noves normatives que influeixen en les activitats, d’aquesta manera, executem amb més agilitat els projectes.

Des de Vallcorba Enginyers t’ajudem a obrir el teu negoci i et facilitem i gestionem els tràmits per a l’obertura de l’activitat. Nosaltres ens encarreguem de tota la burocràcia per aconseguir la llicència, no hauràs de preocupar-te. Estem compromesos amb la nostra feina, t’acompanyem en tot el procés per aconseguir obrir el teu projecte.

L’experiència en les activitats ens ha ajudat a entendre la manera d’executar les activitats sense tenir problemes, de manera que t’assegurem una bona fiabilitat per obtenir la llicència d’obertura.
Per a l’obertura d’activitats de senzillesa tècnica, la llicència es podrà tramitar a través d’una declaració responsable amb validació d’un tècnic competent.

Qui és Vallcorba Enginyers?

Som un despatx d’enginyeria de Barcelona especialitzat en activitats de més de 8 anys.

¿A què es dedica Vallcorba Enginyers?

Ens dediquem els processos de les activitats i les actuacions derivades d’elles, com són les reformes o projectes elèctrics.

 

Preguntes freqüents sobre les llicències d’obertura a Barcelona

És imprescindible aquesta llicència a l’hora d’obrir un negoci?

Sí, fa falta per obrir un negoci perquè els establiments han de complir les normatives mínimes que afecten pel que fa a superfícies mínimes, ventilació, accessibilitat, incendis, medi ambient, etc. És obligatori comunicar a l’Ajuntament l’obertura del nou negoci. Al seu torn, cal saber si l’activitat es pot desenvolupar en el municipi, per a això s’ha de fer la consulta a l’Ajuntament. Posteriorment cal donar coneixement al municipi de la intenció d’obrir un negoci, perquè així, tinguin constància de les activitats que es realitzen al municipi.

¿Pot donar problemes el procés d’obtenció de la llicència?

Si el procés el porta un despatx especialitzat i amb experiència com és Vallcorba Enginyers, no tindràs cap problema en l’obtenció de la llicència.

Com funciona el procés?

Per obtenir la llicència d’obertura s’ha de dur a terme un projecte tècnic exposant les característiques del negoci i les normes que s’han de complir. El projecte s’ha de lliurar a l’Ajuntament perquè el validin i generin el número de llicència d’obertura.

En cas que l’activitat a desenvolupar sigui de petita envergadura, la tramitació per aconseguir la llicència d’obertura es dur a terme a través d’una declaració responsable signada per un tècnic competent, que es lliura a l’Ajuntament perquè puguin generar la llicència.

¿Per obrir una botiga de roba de 50 m² necessito llicència?

Sí, es necessita llicència per a tota activitat que es vulgui dur a terme.

Si vull un gual per a un pàrquing, què he de fer?

Per obtenir un gual perquè accedeixin els cotxes al garatge, primer s’ha de tramitar la llicència d’obertura de l’activitat de pàrquing, i un cop s’obtingui la llicència es pot demanar el gual.

¿Per obrir un bar-restaurant que tipus de procés necessito?

Es necessita un projecte tècnic d’activitat per obtenir la llicència d’obertura.

Com puc obrir una activitat en una nau industrial?

Per obrir una activitat en una nau industrial, sigui del tipus que sigui, s’haurà de dur a terme un projecte tècnic per a l’obtenció de la llicència.

¿Per obrir una papereria de 80m², què tràmit es necessita?

Atès que és una activitat petita i amb poca afectació mediambiental es tramitarà amb una declaració responsable.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca