xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Què és la llicència d’activitat per a naus industrials?

La llicència d’activitat per a naus industrials és una autorització essencial per legalitzar instal·lacions destinades a producció, transformació, emmagatzematge o logística. Emitida pels ajuntaments, requereix complir normatives municipals i autonòmiques, variant segons la ubicació.

Els requisits inclouen la correcta ubicació segons el Pla General d’Ordenació Urbana, presentació de projectes, certificació d’instal·lació elèctrica i protecció contra incendis. En el cas específic de les naus industrials alimentàries, s’afegeix el registre sanitari i el certificat APPCC.

A Vallcorba Enignyeria oferim serveis integrals per obtenir aquestes llicències, assegurant compliment normatiu i eficiència en el procés, des de la documentació fins a la legalització d’instal·lacions. L’obtenció implica una doble validació, sent els ajuntaments els encarregats, però amb verificació addicional per part de la conselleria autonòmica d’indústria.

Necessites una llicència d’activitat per a la teva nau industrial?

Contacta ara

 

nau d'emmagatzematge industrial

 

Quins són els requisits per obtenir la llicència d’activitat en una nau industrial?

Per obtenir la llicència d’activitat en una nau industrial, cal complir diversos requisits:

  1. Ubicació adequada: La nau ha d’estar correctament ubicada segons el Pla General d’Ordenació Urbana de l’ajuntament, assegurant la compatibilitat amb la zona.
  2. Projecte: Es requereix la realització i presentació d’un projecte, usualment elaborat per una empresa d’enginyeria, com VallcorbaEnginyers, que abasti aspectes com la instal·lació elèctrica i la protecció contra incendis.
  3. Instal·lació elèctrica certificada: L’instal·lació elèctrica ha de ser certificada per un instal·lador autoritzat.
  4. Protecció contra incendis: S’ha d’implementar un sistema de protecció contra incendis adequat al risc de l’activitat, seguint la legislació vigent.
  5. Sol·licitud de llicència d’obra major o Declaració Responsable: Depenent de si es tracta d’una nova nau industrial o una reforma, s’ha de presentar la sol·licitud corresponent.
  6. Alta al Registre Industrial (RI): És necessari tramitar l’alta al Registre Industrial, dependent de la conselleria d’indústria de l’administració autonòmica.
  7. Documentació específica per a indústries alimentàries: En cas de ser una nau industrial alimentària, s’han d’obtenir el registre sanitari (RGSEAA) i el certificat APPCC.

El compliment d’aquests requisits, juntament amb la presentació adequada de la documentació davant les autoritats corresponents, garanteix l’obtenció de la llicència d’activitat per a la nau industrial.

Preguntes freqüents sobre llicències d’activitat per a naus industrials

Qui atorga la llicència d’activitat per a naus industrials?

La llicència és concedida pels ajuntaments i validada per la conselleria autonòmica d’indústria.

Quins són els requisits bàsics per obtenir la llicència?

Els requisits inclouen ubicació adequada, projecte, certificació elèctrica, protecció contra incendis i sol·licitud corresponent.

Quant de temps triga a obtenir-se la llicència d’activitat?

Varia segons l’activitat; pot ser curt o fins a mesos.

Hi ha ajudes o beneficis fiscals disponibles?

Alguns ajuntaments ofereixen beneficis fiscals per a noves activitats.

És complicat obtenir una llicència d’activitat per a naus industrials?

Pot resultar complicat obtenir aquest tipus de llicències, especialment si no tens experiència prèvia en aquest tipus de tramitacions en què sol haver-hi bastant tema burocràtic de per mig. No obstant això, amb l’ajuda d’una empresa com VallcorbaEnginyers, no tindràs cap problema i es reduirà bastant l’atenció i energia que has de dedicar-li.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca