xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Què són els parcs fotovoltaics?

Els parcs fotovoltaics són instal·lacions dedicades a la generació d’energia elèctrica mitjançant panells fotovoltaics. Aquests panells converteixen la llum solar en electricitat, a través d’un procés físic conegut com a efecte fotovoltaic. Es tracta de plantes ubicades en terrenys on l’exposició al sol és òptima i poden ser de diferents mides, segons l’energia necessària.
Per a ús residencial, les instal·lacions són petites. No obstant això, per abastir comunitats senceres o xarxes nacionals, és necessària la creació de parcs fotovoltaics.

Voleu instal·lar un parc fotovoltaic? Poseu-vos en contacte amb nosaltres

Pren contacte ara

parcs fotovoltaics

parcs de fotovoltaica

Per això, a Vallcorba Enginyers treballem oferint assessorament i suport en el camp de les energies renovables a una gran varietat de clients, enfocant-nos en les següents àrees:

  • Enginyeria bàsica o conceptual per avaluar la viabilitat tècnica i econòmica del parc.
  • Estudis de connexió, producció i execució de projectes.
  • Processament d’estudis administratius.
  • Disseny de fonamentacions, vies d’accés, drenatge i edificacions.
  • Dimensionament de xarxes elèctriques i de posada a terra.
  • Coordinació d’aïllaments en l’àmbit de l’enginyeria elèctrica; estudis i dissenys per a projectes d’hibridació i emmagatzematge;
  • Supervisió i seguiment en l’execució d’obres.
  • Gestió documental de licitació.
  • Revisió d’enginyeria, direcció d’obra, planificació, control de qualitat, certificacions, posada en marxa i legalització.

Preguntes freqüents sobre els parcs fotovoltaics

Quins beneficis té l’ús de parcs fotovoltaics?

Aquests parcs representen una important font d’energia neta i renovable, ja que el sol és una font inesgotable d’energia. A més, el seu funcionament no genera emissions de gasos d’efecte hivernacle, la qual cosa contribueix a la reducció de l’impacte ambiental. 

Com és el manteniment d’un parc fotovoltaic?

El seu manteniment és relativament senzill i té una vida útil llarga, la qual cosa els converteix en una inversió atractiva tant des del punt de vista econòmic com ambiental. 
Per mantenir un parc fotovoltaic, és necessari realitzar inspeccions regulars, netejar els panells, mantenir el sistema elèctric en condicions i controlar la vegetació, entre altres qüestions.

Quant genera un parc solar fotovoltaic?

La quantitat d’electricitat que genera un parc solar fotovoltaic depèn de diversos factors, com la mida del parc, la qualitat i quantitat dels panells solars utilitzats, la ubicació geogràfica (clima i radiació solar), la inclinació dels panells, l’eficiència de les bateries i l’inversor utilitzat, entre altres.
De mitjana, un parc solar fotovoltaic ben dissenyat i ubicat pot generar al voltant de 1.500 kWh (quilovats-hora) per kW (quilovati) instal·lat anualment en àrees amb bon accés a la llum solar, però aquest valor pot variar significativament depenent dels factors esmentats anteriorment.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca