elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Per a la instal·lació de plaques solars, es necessiten diversos tipus de permisos perquè la instal·lació quedi correctament legalitzada i es puguin optar a les diferents subvencions i a poder vendre energia directament a la xarxa.

El primer permís per tenir l’autorització d’instal·lar és amb l’Ajuntament del poble o ciutat en qüestió, per això cal demanar una llicència d’obres específica, on es citin els treballs a coberta.

Un cop obtingut el permís d’obres i instal·lades de les plaques i la instal·lació està un funcionament, es fan els permisos amb la Generalitat de Catalunya o bé qualsevol comunitat autònoma. En aquest pas, es tramita el RITSIC i el RAC, emplenant una sèrie de formularis, adjuntant la memòria tècnica i segellant el CIE de l’instal·lador.

Transcorreguts uns dies, l’organisme de la comunitat autònoma emetrà la documentació segellada i preparada.

El pas següent, i una vegada obtinguda la documentació posterior, es procedirà a la inscripció de subvencions, ja siguin Next Generation o bé municipals.

En paral·lel, també es poden fer els tràmits amb la companyia subministradora perquè canviï el comptador com a generador d’energia i es puguin compensar els excedents d’energia.

¿Necessites contractar permisos per a plaques solars?

Contacta ara

La llicència d‟activitat d‟un negoci s‟aconsegueix amb la intervenció d‟un enginyer, que classifica l‟activitat en funció de les necessitats, s‟assegura del compliment de tota la normativa i emet un certificat acreditatiu que el local és apte per desenvolupar l‟activitat. Aquest document no només dóna confiança a l’ajuntament que al seu municipi els locals compleixen els requisits, sinó que l’empresari també té la seguretat que està exercint una activitat lícita, té permís de l’administració per exercir-la i pot desenvolupar el negoci amb total llibertat .

paneles solares permisos

instalacion placas solares

Preguntes freqüents sobre permisos per a plaques solars

Cal una memòria tècnica per fer els permisos d’instal·lació de plaques solars?

Si, en tot cas caldrà fer una memòria tècnica descriptiva de la instal·lació. Si bé és cert que una petita part d’Ajuntaments no requereixen la memòria per obtenir la llicència d’obres, però sempre cal la Memòria per a la tramitació del Ritsic.

L’ajuntament pot denunciar si no s?aconsegueixen els permisos?

Si, si no s’obtenen els permisos d’obres per instal·lar plaques solars, es considera una obra il·legal i per tant, el propietari de l’immoble serà el responsable d’aquesta instal·lació

Hi ha casos que l’ajuntament hagi denunciat per no tenir permisos?

Des de la nostra enginyeria tenim molts casos de clients que recorren a nosaltres per legalitzar tota la instal·lació de plaques solars, perquè l’empresa que van contractar simplement va instal·lar les plaques sense fer cap tipus de tràmit o permís, i acaben sent els propietaris els responsables.

Cal pagar taxes per obtenir els permisos?

Sí que cal pagar taxes, i dependrà de cada ajuntament el nivell de taxes a pagar. Hi ha des de 3€ totalment subvencionades, fins a 800€ de taxes, ajuntaments on no se subvenciona la instal·lació de plaques.

 

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca