elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Tràmits per legalitzar la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Per legalitzar i instal·lar una instal·lació de plaques fotovoltaiques es requereixen tres grans tràmits:

  • Aconseguir permís de l’ajuntament per a realització de les obres.
  • Inscriure a la Generalitat la instal·lació com a generadora d’electricitat
  • Tramitar amb la companyia subministradora la venda d’energia

Per al primer tràmit, i segons a l’ajuntament que ens trobem, hi ha dos grans tràmits pels quals realitzar els treballs en alçada legalment:

  • Comunicat o “assabentat”
  • Llicència d’obres menors.

Segons la nostra experiència, en la majoria d’ajuntaments es requereix una llicència d’obres i per tant es demana un projecte d’obres per aconseguir la llicència. Aquest tramiti pot trigar un mes o dos i té un cost elevat en projectes i impostos.

Si l’ajuntament permet el tràmit d’Comunicat o “assabentat”, sota la responsabilitat de el client i amb un cost reduït es poden començar les obres.

El segon tràmit és el de inscriure’ns a la Generalitat com a generadors d’electricitat. Un cop realitzat aquest tràmit, ja tindrem el dret de demanar la reducció d’IBI a l’ajuntament o demanar els ajuts que ofereixen.

Les instal·lacions inferiors a 15 kW es legalitzen amb memòria tècnica descriptiva i no es requerirà signatura d’enginyer

Les instal·lacions superiors a 15 kW es legalitzaran amb projecte elèctric i es requerirà signatura d’enginyer.

El tercer tràmit és amb la companyia subministradora, i amb tota la documentació generada posteriorment, només és qüestió que acceptin la compensació de kW i facin el descompte amb els kW lliurats a la xarxa.

Necessites un projecte de plaques fotovoltaiques?

Contacta ara

Per què Vallcorba Enginyers és el despatx adequat per realitzar el teu projecte d’instal·lacions fotovoltaiques?

Perquè Vallcorba Enginyers col·labora amb distribuïdores de plaques solars, instal·ladors i clients finals per a la legalització de tot tipus de plaques solars i potències. Assessorem, vam realitzar els projectes i els tramitem.

Preguntes freqüents sobre projecte de plaques fotovoltaiques a Barcelona

Una instal·lació fotovoltaica que superi la captació de 15kw requereix un projecte elèctric?

Per inscriure la instal·lació a la Generalitat com a generadora d’energia i tenir els documents de la instal·lació correctament legalitzats si que es necessita un projecte elèctric.

Segons l’Ajuntament, poden demanar tràmits diferents per aconseguir el permís d’obres?

Si cada ajuntament pot demanar els documents que consideri oportuns per donar la llicència d’obres adequada per treballar a la teulada. El més freqüent és que l’Ajuntament demani un projecte d’obres signat per un tècnic i per a això es tard un parell de mesos a aconseguir la llicència.

Quin document ha de tenir l’ajuntament per tramitar el descompte d’IBI?

Amb l’aprovació de la inscripció a la Generalitat és suficient per a presentar a l’Ajuntament la instal·lació legalitzada.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca