xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Els projectes elèctrics per a aparcaments seran requerits segons la instrucció tècnica ITC 04 del Reglament de baixa tensió. Per a ells es classifiquen dos tipus caustiques:

  • Els aparcaments que requereixin ventilació forçada
  • Els aparcaments que disposen de ventilació natural.

Per als aparcaments que requereixin ventilació forçada serà obligatori el projecte elèctric signat per un enginyer sigui quina sigui la superfície i quantitat de places.

Per als aparcaments que requereixin ventilació natural, serà obligatori el projecte elèctric si se superen les 5 places d’estacionament.

Per als dos casos daparcament se seguirà el mateix protocol i la normativa variarà en funció de les dimensions i les característiques de cada aparcament.

El projecte elèctric està format per una memòria tècnica descriptiva que descriu tots els conceptes, mecanismes i línies de laparcament. A banda també té una secció de càlculs de totes les línies, plànols de detall i posicionament i finalment uns mesuraments que descriuen tots els elements d’aquesta instal·lació.

Necessites un projecte elèctric per a aparcaments?

Contacta ara

parking para coches

aparacamiento de coches

Preguntes freqüents sobre projectes elèctrics per a aparcaments

Com es considera si un aparcament compleix ventilació natural o forçada?

Per determinar si un aparcament compleix la normativa de renovació d’aire, cal estudiar cas per cas i aplicar la normativa que regeix aquests paràmetres, com és el Codi tècnic de l’edificació, les ordenances metropolitanes de l’edificació i les ordenances de cada ciutat.

Els cables cap als motors de ventilació han de ser d’alta seguretat?

Com que els ventiladors dels aparcaments es consideren fonamentals per a l’evacuació de fums en cas d’incendi, aquests han de resistir altes temperatures el màxim de temps possible i per tant sí que han de ser d’alta seguretat.

Per fer els butlletins i legalitzar la instal·lació cal inspecció per part d’una Organisme notificat?

Segons la instrucció tècnica de baixa tensió ITC 05, no cal la inspecció i certificació d’un organisme notificat si no se superen les 25 places a l’aparcament.

És obligatori instal·lar un carregador elèctric per a la legalització d’un nou aparcament?

La instrucció que regula aquesta normativa és ITC-52, i en aparcaments públics, d’empreses, oficines o cooperatives, serà obligatori instal·lar una carregador elèctric cada 40 places.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca