elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és el projecte d’instal·lacions?

El projecte d’instal·lacions són els projectes que ha de fer-se per legalitzar una instal·lació en concret.

Hi ha molts tipus d’instal·lacions on es requereix un projecte per a la correcta legalització, registre a indústria i posterior contractació dels serveis. Els més instal·lats en l’àmbit de l’edificació són els següents:

  • Instal·lacions elèctriques
  • Instal·lacions de fontaneria
  • Instal·lacions de contra incendis
  • Instal·lacions de gas
  • Instal·lacions de telecomunicacions
  • Instal·lacions d’ACS (aigua calenta sanitària)
  • Instal·lacions de Plaques solar tèrmiques
  • Instal·lacions de plaques fotovoltaiques
  • Instal·lacions tèrmiques
  • Instal·lacions de ventilació forçada

Totes aquestes instal·lacions que se citen en el llistat, mitjançant l’estudi de la normativa es pot determinar si cal que l’enginyeria dugui a terme un projecte d’instal·lacions per a la correcta legalització, o bé amb un butlletí de l’instal·lador és suficient.

Al nostre blog es pot veure quan és necessari projecte elèctric.

Necessites un projecte d’instal·lacions?

Contacta ara

 

Proyecto instalaciones

 

Preguntes freqüents sobre el projecte d’instal·lacions a Barcelona

Quina diferència hi ha entre un projecte executiu d’instal·lacions i un projecte de legalització d’instal·lacions?

La diferència entre un projecte executiu i un projecte de legalització és que es pot fer un projecte executiu d’unes instal·lacions sense necessitat que sigui obligatori legalitzar la instal·lació. Aquest projecte serveix perquè el promotor tingui totes les partides d’execució llistades i poder licitar l’obra amb més facilitat.

El projecte de legalització està destinat exclusivament a justificar la normativa i posar la informació necessària perquè indústria i l’inspector emeti l’acta de control favorable. Quan el promotor demana executiu i també cal legalitzar la instal·lació, el projecte passa per la fase de licitació i un cop s’acaba l’obra passa a fase de legalització.

En el projecte de legalització no es detalla amb tanta exactitud les partides d’execució.

Quan es necessita un projecte d’instal·lacions?

Es necessita quan una normativa determinada que regeix un cert tipus d’instal·lació, obliga a la signatura d’un enginyer i a la realització d’un projecte per a la correcta legalització. Per a les instal·lacions tèrmiques, es necessita un projecte d’instal·lacions quan supera els 70kW de potència.

Quan es necessita projecte d’instal·lacions de sistemes contra incendis?

Quan la llei 3/2010 diu que aquesta nau o local requereixen acta de control per part d’una EAC i juntament amb la inspecció es demana un projecte de sistemes contra incendis.

Per què Vallcorba Enginyers / Arquitectes és el despatx adequat perquè et facin un projecte d’instal·lacions?

L’empresa Vallcorba Enginyers / Arquitectes té experiència en la realització de projectes executius i en la legalització d’instal·lacions.

Som coneixedors de la normativa en instal·lacions i tenim la formació adequada per a això. Mitjançant la capacitat de signatura, podem projectar i legalitzar totes les instal·lacions comentades anteriorment.

També acompanyem a promotor en la projecció de totes les instal·lacions d’un nou edifici, assessorem amb la presa de decisions i estem en la fase de licitació resolent els dubtes de les constructores.


Barcelona proyecto instalaciones

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca