elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Quan és necessari un projecte elèctric per a un restaurant?

Els projectes elèctrics per a restaurants es realitzen quan el restaurant es considera local de pública concurrència i es classifica segons ITC BT 28. La legalització de la instal·lació elèctrica és un requisit indispensable per a l’ajuntament, la contractació d’un nou comptador o bé per tenir els butlletins fets correctament.
Tots els locals de pública concurrència sense límit de potència han de legalitzar-se mitjançant un projecte elèctric i una inspecció per part d’un organisme notificat.

La classificació de pública concurrència, consisteix principalment a determinar si la zona útil del local supera els 40m2. En cas que es superi aquesta superfície, l’aforament superarà les 49 persones i per tant ja es classificarà segons pública concurrència.

En cas que el restaurant tingui un aforament inferior a 49 persones, no serà necessari el projecte.

El projecte elèctric està compost per una memòria tècnica descriptiva que descriu tots els conceptes, mecanismes i línies del restaurant. A part també té una secció de càlculs de totes les línies, plànols de detall i posicionament i finalment unes mesures que descriuen tots els elements d’aquesta instal·lació.

Necessites un projecte elèctric per al teu restaurant?

Contacta ara

bombillas proyecto electrico

iluminacion proyecto electrico

Preguntes freqüents sobre els tràmits per a plaques solars

¿Un local de pública concurrència ha de complir amb especificacions determinades?

Sí, cal seguir la normativa que s’indica a l’ITC BT 28 on es descriuen tots els punts a tenir en consideració. Per exemple, les línies de llums han d’estar en 3 circuits diferents per seguretat.

¿Ha d’existir llum de emergència?

Sí, la il·luminació de emergència és obligatòria per a tots els restaurants i han de situar-se en cada estança perquè en cas que es vagi la llum, la persona no entri en pànic i sàpiga cap a on sortir.

¿Es pot posar el quadre elèctric a prop de la barra?

Segons el reglament, el quadre elèctric general no pot estar a prop de zones humides, per tant si que pot estar a la barra, però ha d’estar a una distància de 1,5m de les zones humides.

¿El motor de la campana requereix un cable d’alta seguretat?

El motor de la campana requereix un cable d’alta seguretat a causa que és un element de seguretat i pot haver-hi altes temperatures degut al tipus de cocció, així que es requereix el cable de color vermell per subministrar-li energia.

¿Els cables han de ser lliures d’halògens?

Tots els cables interiors per a locals de pública concurrència han de ser lliures d’halògens segons l’ITC BT 28. El cable lliure d’halògens és de color verd i no propaga la flama.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca