xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Què són les subvencions ICIO?

Les subvencions ICO són una alternativa de finançament que s’ofereix a Catalunya per fomentar l’ús de plaques solars. Concretament, aquest tipus de bonificació, també anomenada Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), és un impost que cobren els ajuntaments per la realització de les obres que es duen a terme sota la seva jurisdicció.

És a dir, és una taxa municipal obligatòria que cal abonar quan es posen plaques o panells solars i que ofereix una rebaixa fiscal d’entre el 50 i el 90%, variant en funció del municipi.

T’interessa la subvenció ICIO? Contacta amb nosaltres

Contacta ara

subvencions ico energia plaques solars
plaques solars subvencions ico

Preguntes freqüents sobre les subvencions ICIO

Quina és la taxa municipal que cal pagar per posar plaques solars?

Segons l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres, és necessari pagar una taxa del 4% o 5% del pressupost total en instal·lar plaques solars. És a dir, si el preu d’una instal·lació de 8 plaques solars és de 5.800 €, la taxa del 4% d’ICIO que hauria de pagar-se seria d’uns 232€ aproximadament.

Quins municipis de Catalunya tenen bonificat l’ICIO per a plaques solars?

Barcelona, Girona, Lleida, Terrassa i Tarragona tenen bonificacions d’ICIO entre el 50% i el 95%. A continuació, deixem les bonificacions de l’àrea de Barcelona:

  • Barcelona, amb una bonificació de l’ICIO del 95%.
  • L’Hospitalet de Llobregat, amb bonificació de l’ICIO del 95%.
  • Terrassa, amb bonificació de l’ICIO del 50%.
  • Badalona, amb bonificació de l’ICIO del 50%.
  • Sabadell, amb bonificació de l’ICIO del 95%.

Quina és la localitat de Catalunya que menys bonificació de l’ICIO té?

Tarragona ciutat, amb una bonificació de l’ICIO del 2%. A la resta de la província, les xifres oscil·len entre el 50% i el 95%:

  • A Reus, és del 50%
  • A Cambrils, és del 50%.
  • A Tortosa, és del 90%.
  • A Calafell, és del 95%.

Com es calcula la bonificació de l’ICIO?

Seguint amb l’exemple esmentat anteriorment, si el preu d’una instal·lació de 8 plaques solars és de 5.800 € i la taxa del 4% d’ICIO indica que és necessari pagar 232€ aproximadament, però la placa solar es troba en una zona que té l’ICIO bonificat al 90%, seria necessari restar el 90% al preu de la taxa.

És a dir, primer calculem quant és el 90% de 232 €, fent una regla de tres i, amb aquest resultat, que dóna 208.8 €, realitzem una resta senzilla d’aquest valor al total. La xifra que surt com a resultat (232 € – 208.8 € = 23.2€) és el preu que hauria de pagar-se finalment. És a dir, 23€ en lloc de 232€.

Com es sol·liciten aquestes subvencions?

Aquestes subvencions ICIO per a plaques solars a Catalunya poden ser sol·licitades per persones físiques o jurídiques que realitzin obres de construcció o rehabilitació en immobles ubicats a Catalunya.

Per norma general, es poden sol·licitar seguint el procediment establert en la convocatòria de subvencions vigent, que sol incloure la presentació d’una sol·licitud telemàtica, la presentació de documentació addicional i la realització d’una visita tècnica.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca