elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què són les subvencions Next Generation?

Les subvencions Next Generation EU són un dels tipus de subvencions de plaques solars més sol·licitats a Espanya i formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que es va elaborar després de la pandèmia i la crisi del coronavirus, amb l’objectiu de fomentar l’ús d’energies renovables i contribuir a la reconstrucció del país.
Es tracta d’un fons monetari europeu que va començar amb 660 milions, ampliables a 1.320, i que estava destinat a projectes per a l’autoconsum energètic, d’emmagatzematge i de climatització sostenible.

Actualment, la convocatòria per sol·licitar les ajudes Next Generation està tancada, però les ajudes continuen actives per a aquells que estan esperant a cobrar-les.

T’interessa la subvenció Next Generation? Contacta amb nosaltres

Contacta ara

plaques solars de la next generation

subvencions next generation

Preguntes freqüents sobre les subvencions Next Generation

Quines ajudes de Next Generation hi ha per a l’energia solar?

Hi ha sis iniciatives de foment agrupades dins dels fons Next Generation destinats a l’energia solar. Aquestes inclouen:

  • Programas per fomentar l’ús d’energia renovable per a autoconsum en l’àmbit dels serveis, disponibles tant amb sistemes d’emmagatzematge com sense ells. S’ha assignat un pressupost de 100 milions d’euros per a autoconsum i un addicional de 20 milions per a emmagatzematge.
  • Iniciatives dirigides al foment de l’autoconsum d’energies renovables en sectors diversos, amb o sense opcions d’emmagatzematge, disposant de 150 milions d’euros per a l’autoconsum i 25 milions per a sistemes d’emmagatzematge.
  • Suport a la integració de sistemes d’emmagatzematge en instal·lacions de autoconsum renovable preexistents, aplicable a organismes públics, el tercer sector i l’àmbit residencial, amb un fons de 5 milions d’euros.
  • Foment de la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions de serveis i altres sectors, amb una inversió de 45 milions d’euros.
  • Un impuls significatiu a l’autoconsum en el sector residencial, en el tercer sector i en les administracions públiques, amb un pressupost de 200 milions d’euros per a autoconsum i 15 milions per a emmagatzematge.
  • Per a les instal·lacions d’energia renovable tèrmica en llars, s’han destinat 100 milions d’euros.

Les ajudes Next Generation cobreixen tota la instal·lació de les plaques solars?

Les subvencions Next Generation poden abastar diferents elements de la instal·lació, però són necessàries sol·licituds independents per a cada un d’aquests processos. Això es deu al fet que s’assigna un pressupost específic tant per a sistemes fotovoltaics com per a la integració de sistemes d’emmagatzematge. Per tant, l’import de l’ajuda variarà en funció de la mida i la capacitat de la instal·lació.

Quin percentatge cobreixen les ajudes Next Generation?

Per a les empreses, els percentatges de subvenció es distribueixen de manera diferent si es tracta d’una instal·lació fotovoltaica o d’emmagatzematge. A més, el percentatge també varia en funció de la mida de l’empresa. Per exemple, per a instal·lacions fotovoltaiques, les PIMES poden rebre entre un 25% i un 45% de l’import. En canvi, les grans empreses només obtenen un 15%.
En l’àmbit residencial, les subvencions es determinen per kilovati pic (kWp) i només s’aplica a la capacitat màxima especificada en el programa corresponent.

On es sol·liciten les subvencions Next Generation?

Encara que aquest tipus de subvenció sigui estatal, l’ajuda s’ha de sol·licitar a la comunitat autònoma en la qual es durà a terme la instal·lació de les plaques solars.

Quant de temps es triga a cobrar les subvencions Next Generation?

Els beneficiaris actuals triguen entre 18 i 24 mesos a cobrar les ajudes d’autoconsum. No obstant això, actualment la majoria de sol·licituds acceptades continuen en primera o segona fase de revisió, la qual cosa significa que el procés podria allargar-se un parell d’anys més.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca