elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Quins tipus de subvencions per a plaques solars existeixen?

Hi ha diversos tipus de subvencions a les quals l’usuari pot optar quan s’instal·len plaques solars. Aquestes són les següents:

  1. Subvencions Next Generation
  2. Subvencions municipals per a la reducció de l’IBI
  3. Subvencions en la reducció de la renda.
  4. Les subvencions Next Generation.

Aquestes subvencions estan actives en el període 2021-2023 i formen part del Pla Next Generation European Union, que són gestionades pel nostre país a través de l’IDEA pel Ministeri de transició ecològica.
Inicialment es va aportar una primera partida de 600 milions d’euros que es van gastar i l’ajuda es va ampliar en 550 milions més.

Subvencions municipals per a la reducció de l’IBI

L’IBI és un i és un impost que va directament a l’Ajuntament. Per tant, és potestat de cada ajuntament fer la reducció pertinent.
Hi ha ajuntaments que redueixen un 50% l’IBI i n’hi ha que només en fan un 10%.

Subvencions en la reducció de la renda

En el Reial decret Llei 19/202 es van afegir novetats a la declaració de l’IRPF referents a la inversió en sostenibilitat i eficiència energètica. Per a això, cal justificar una reducció del consum d’energia primària no renovable d’un 30% com a mínim.
Per justificar aquesta reducció del 30% cal fer un Certificat energètic previ a la instal·lació de plaques solars, un altre certificat energètic posterior i finalment realitzar un informe resum que faciliti les tasques al gestor.

Necessites subvencions per a plaques solars?

Contacta ara

subvenciones placas solares

certificado eficiencia energetica

Preguntes freqüents sobre subvencions per a plaques solars

Qui pot optar a les ajudes Next Generation?

Les subvencions van destinades principalment al sector residencial i industrial, i es subvenciona la instal·lació de plaques solars i de bateries.

El percentatge màxim de les subvencions està entre el 30 i el 40% per a particulars, i entre el 45 i el 60% per a les empreses, per tant, això suposa que el cost de la instal·lació pot reduir-se pràcticament a la meitat.

Com es tramiten les subvencions?

Les subvencions es tramiten de forma telemàtica utilitzant el Canal Empresa que la Generalitat ha posat a la seva disposició.
Cal adjuntar la documentació del sol·licitant, omplir una sol·licitud, adjuntar el pressupost desglossat de la instal·lació i finalment adjuntar les factures i justificants bancaris de pagament.

Quina és la deducció de la renda a la que es pot optar?

Deducció del 20% – En cas que l’habitatge unifamiliar hagi reduït el consum d’energia primària no renovable només un 7%.
La base màxima anual no podrà superar els 5000€
Deducció del 40% – En cas d’habitatges unifamiliars que hagin reduït el consum d’energia primària renovable un 30%.
La base màxima no podrà superar els 7000€.

Deducció del 60% – Aquest cas és per a habitatges plurifamiliars que hagin fet una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable o que hagin tingut una classificació energètica A o B.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca