elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Quins tipus de subvencions per a plaques solars existeixen?

Existeixen diversos tipus de subvencions a les quals l’usuari pot optar quan s’instal·la plaques solars.

Aquestes són les següents:

  1. Subvencions Next Generation
  2. Bonificacions municipals sobre el rebut de l’IBI
  3. Deduccions en la declaració de la renda.

Subvencions Next Generation

Aquestes subvencions van estar actives en el període 2021-2023 i actualment el 2024 no ho estan. Això no significa que en un futur es puguin tornar a activar ja sigui el 2025 o 2026 i formen part del Pla Next Generation European Union, que són gestionades a nivell estatal a través de l’IDAE pel Ministeri de Transició Ecològica. Els encarregats a Catalunya són l’ICAEN.

Inicialment es va aportar una primera partida de 600 milions d’euros que es van gastar i l’ajuda es va ampliar en 550 milions més.

Cal destacar que aquestes subvencions compten amb dues fases diferenciades, la fase de sol·licitud i la de justificació. En aquesta primera fase, s’exposen totes les actuacions realitzades a la instal·lació i es presenten els pressupostos corresponents. Un cop l’organisme responsable de les subvencions revisa l’expedient i atorga la subvenció, s’entra en la fase de justificació. En aquesta segona fase s’han de justificar tots els imports derivats de la instal·lació, sempre ajustant-se al pressupost presentat a la sol·licitud, i es lliura la documentació tècnica i legalització de la instal·lació.

És important destacar que entre les dues fases poden transcórrer diversos mesos, fins i tot superar l’any d’espera.

Bonificacions municipals per a la reducció de l’IBI

L’IBI és un impost que es paga a cada municipi o ciutat en funció de l’habitatge i és un impost que va directament a l’Ajuntament. Per tant, és potestat de cada ajuntament fer la reducció pertinent.

Hi ha ajuntaments que redueixen un 50% l’IBI i n’hi ha que només en fan un 10%. Amb el temps els ajuntaments estan començant a eliminar aquestes bonificacions perquè necessiten aquest aportació extra de l’IBI per als seus balanços.
 

Deduccions en la declaració de la renda

En el Reial decret Llei 19/202 s’afegien novetats a la declaració de l’IRPF referents a la inversió en sostenibilitat i eficiència energètica. Per a això cal justificar una reducció del consum d’energia primària no renovable d’un 30% com a mínim.

Per justificar aquesta reducció del 30% cal fer un Certificat energètic previ a la instal·lació de plaques solars, un altre certificat energètic posterior i finalment realitzar un informe resum per facilitar les tasques al gestor.

La deducció de la renda és una ajuda que segueix vigent el 2024 i que aporta una ajuda real a la instal·lació de plaques.

Necessites subvencions per a plaques solars?

Contacta ara

subvencions plaques solars

certificat eficiència energètica

Preguntes freqüents sobre subvencions per a plaques solars

Qui pot optar a les Ajudes Next generation?

Les subvencions van destinades tant al sector residencial com l’industrial i el tercer sector, i es subvenciona la instal·lació de plaques solars i de bateries, i també la instal·lació de sistemes de climatització a partir d’energia renovable com l’aerotèrmia.

El percentatge màxim de les subvencions està entre el 30 i 40% per a particulars, i entre 45 i el 60% per a les empreses, per tant, això suposa que el cost de la instal·lació pot reduir-se pràcticament a la meitat.

Com es tramiten les subvencions?

Les subvencions es tramiten de forma telemàtica utilitzant el Canal Empresa que la Generalitat ha posat a la seva disposició.

Cal adjuntar la documentació del sol·licitant, omplir una sol·licitud, adjuntar el pressupost desglossat de la instal·lació i finalment adjuntar les factures i justificants bancaris de pagament.

Quina és la deducció de la renda a la qual es pot optar?

Deducció del 20% – En cas que l’habitatge unifamiliar hagi reduït el consum d’energia primària no renovable només un 7%.
La base màxima anual no podrà superar 5000€

Deducció del 40% – En cas d’habitatges unifamiliars que hagin reduït el consum d’energia primària renovable un 30%.
La base màxima no podrà superar els 7000€.

Deducció del 60% – Aquest cas és per habitatges plurifamiliars que hagin fet un 30% de reducció del consum d’energia primària no renovable o que hagin tingut una classificació energètica A o B.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca