Quins tipus de subvencions per a plaques solars existeixen?
Hi ha diversos tipus de subvencions a les quals l’usuari pot optar quan s’instal·len plaques solars. Aquestes són les següents:
- Subvencions Next Generation
- Subvencions municipals per a la reducció de l’IBI
- Subvencions en la reducció de la renda.
- Les subvencions Next Generation.
Aquestes subvencions estan actives en el període 2021-2023 i formen part del Pla Next Generation European Union, que són gestionades pel nostre país a través de l’IDEA pel Ministeri de transició ecològica.
Inicialment es va aportar una primera partida de 600 milions d’euros que es van gastar i l’ajuda es va ampliar en 550 milions més.
Subvencions municipals per a la reducció de l’IBI
L’IBI és un i és un impost que va directament a l’Ajuntament. Per tant, és potestat de cada ajuntament fer la reducció pertinent.
Hi ha ajuntaments que redueixen un 50% l’IBI i n’hi ha que només en fan un 10%.
Subvencions en la reducció de la renda
En el Reial decret Llei 19/202 es van afegir novetats a la declaració de l’IRPF referents a la inversió en sostenibilitat i eficiència energètica. Per a això, cal justificar una reducció del consum d’energia primària no renovable d’un 30% com a mínim.
Per justificar aquesta reducció del 30% cal fer un Certificat energètic previ a la instal·lació de plaques solars, un altre certificat energètic posterior i finalment realitzar un informe resum que faciliti les tasques al gestor.
Necessites subvencions per a plaques solars?
Preguntes freqüents sobre subvencions per a plaques solars
Qui pot optar a les ajudes Next Generation?
Les subvencions van destinades principalment al sector residencial i industrial, i es subvenciona la instal·lació de plaques solars i de bateries.
El percentatge màxim de les subvencions està entre el 30 i el 40% per a particulars, i entre el 45 i el 60% per a les empreses, per tant, això suposa que el cost de la instal·lació pot reduir-se pràcticament a la meitat.
Com es tramiten les subvencions?
Les subvencions es tramiten de forma telemàtica utilitzant el Canal Empresa que la Generalitat ha posat a la seva disposició.
Cal adjuntar la documentació del sol·licitant, omplir una sol·licitud, adjuntar el pressupost desglossat de la instal·lació i finalment adjuntar les factures i justificants bancaris de pagament.
Quina és la deducció de la renda a la que es pot optar?
Deducció del 20% – En cas que l’habitatge unifamiliar hagi reduït el consum d’energia primària no renovable només un 7%.
La base màxima anual no podrà superar els 5000€
Deducció del 40% – En cas d’habitatges unifamiliars que hagin reduït el consum d’energia primària renovable un 30%.
La base màxima no podrà superar els 7000€.
Deducció del 60% – Aquest cas és per a habitatges plurifamiliars que hagin fet una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable o que hagin tingut una classificació energètica A o B.