elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és l’amiant?

L’amiant, un mineral conegut per la seva increïble resistència i destacada capacitat aïllant, va experimentar un auge en la seva utilització a la indústria, especialment en la construcció, durant una època que va abastar des de la dècada de 1950 fins a la de 1990. Amb el temps, no obstant això, es van confirmar els riscos associats a aquest material per a la salut humana. A causa d’això, des de l’any 2002, s’han implementat restriccions estrictes que prohibeixen la instal·lació, fabricació i comercialització de productes que continguen amiant.

Tot i aquestes mesures, el llegat tòxic de l’amiant persisteix en nombrosos edificis i obres, representant una amenaça latent per a la salut pública. A Catalunya, per exemple, s’estima que més de 4 milions de tones d’amiant encara es troben presents en diverses estructures, com ara teulades, dipòsits, baixants o jardineres, on originalment es va utilitzar amb fins d’aïllament tèrmic i acústic. La presència generalitzada d’aquest material perillos subratlla la urgència de abordar i gestionar de manera efectiva la seva eliminació per salvaguardar la salut i el benestar de la població i el medi ambient.

Vols una subvenció per retirar amiant?

Contacta ara

techo de uralita

tejado de uralita

Com s’ha de fer la retirada de l’amiant?

Atès que l’amiant es classifica com a residu especial, és necessari que la seva recollida es faci de manera segregada de la resta dels residus generats, adoptant diverses mesures de precaució per garantir la seguretat. La manipulació d’aquest material comporta riscos significatius, motiu pel qual hi ha empreses especialitzades encarregades exclusivament de la retirada de l’amiant. Aquestes empreses han d’estar degudament registrades al Registre d’Empreses amb Risc per Amiant (TRAS) i complir rigorosament amb una sèrie de condicions.

La inscripció al TRAS no és només un requisit formal, sinó també una mesura essencial per salvaguardar la salut dels treballadors i minimitzar els riscos associats. Aquestes condicions inclouen l’adopció de protocols de seguretat específics, l’ús de equips de protecció personal adequats i la implementació de procediments especialitzats per a la manipulació i eliminació de l’amiant. A més, aquestes empreses han de sotmetre’s a auditories i avaluacions periòdiques per assegurar el compliment continu dels estàndards de seguretat establerts.

L’existència d’un registre específic i la imposició de condicions rigoroses reflecteixen el compromís de les autoritats amb la gestió responsable de l’amiant, procurant així protegir tant als treballadors que es dediquen a la seva remoció com al públic en general. Aquestes mesures contribueixen a mitigar els riscos associats amb la presència d’amiant en l’entorn, subratllant la importància d’abordar de manera professional i regulada la gestió d’aquest perillós residu.

Preguntes freqüents sobre subvencions per retirar amiant

Què és una subvenció per retirar amiant?

Una subvenció o ajut es defineix com el suport financer, parcial o total, atorgat per un organisme públic sense l’obligació de reemborsament, amb la finalitat de dur a terme serveis de desamiantatge.

El propòsit fonamental d’aquestes iniciatives és donar suport a entitats o individuals que necessitin assistència en l’eliminació d’aquest material altament cancerigen. Aquestes mesures busquen fomentar i facilitar l’execució d’accions destinades a eradicar l’amiant, contribuint així a la protecció de la salut pública i del medi ambient.

Com sol·licitar les subvencions per retirar amiant?

Sol·licitar una subvenció per a l’eliminació d’amiant implica seguir diversos passos:

  1. Accedir al portal de l’organisme públic pertinent que ofereixi aquesta ajuda. És essencial identificar la font adequada de finançament, la qual pot trobar-se al lloc web de l’organisme governamental encarregat de gestionar aquestes subvencions.
  2. Completar el formulari de sol·licitud corresponent. Aquest pas implica proporcionar informació detallada sobre el projecte d’eliminació d’amiant, incloent detalls sobre la ubicació, la quantitat de material a retirar i altres aspectes rellevants.
  3. Presentar tota la documentació sol·licitada. L’entitat que atorga la subvenció probablement requerirà una sèrie de documents que donin suport a la sol·licitud. En aquest cas, la documentació que indiqui l’estat de l’amiant, així com altres detalls tècnics, serà crucial. La transparència i la precisió en la presentació d’aquests documents són fonamentals per al procés d’avaluació.

En alguns casos, és necessari considerar l’opció de sol·licitar la subvenció a través d’un professional especialitzat. Aquest enfocament implica contractar un expert que pugui gestionar de manera eficient tot el procés relacionat amb les subvencions vinculades al fibrociment amb amiant. Aquest professional pot proporcionar assessorament especialitzat, assegurant que la sol·licitud compleixi tots els requisits i augmentant les probabilitats d’obtenir la subvenció.

A Vallcorba Enginyers podem ajudar-te amb la sol·licitud de la subvenció, així que no dubtis en contactar amb nosaltres.

Com puc sol·licitar la subvenció per retirar l’amiant?

Si vols presentar amb èxit la sol·licitud per obtenir la subvenció, la millor opció que tens és contactar amb especialistes que comptin amb els coneixements necessaris. A VallcorbaEnginyers som especialistes i tenim una àmplia experiència en això. Estarem encantats d’assessorar-te en tot el que necessitis.

Si estàs interessat i necessites ajuda, pots enviar-nos un correu a info@vallcorbaenginyers.com

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca