elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és la tramitació Ritsic?

El Registre d’Instal·lacions de Seguretat Industrial de Catalunya (RITSIC) és un registre administratiu que té com a objectiu principal recopilar i mantenir actualitzada la informació sobre les instal·lacions industrials de Catalunya relacionades amb la seguretat industrial.

Aquest registre és gestionat per la Direcció General dIndústria de la Generalitat de Catalunya i és obligatori per a aquelles empreses que realitzin activitats industrials que estiguin subjectes a la normativa de seguretat industrial vigent a la comunitat autònoma de Catalunya.

Les instal·lacions que han de ser registrades en aquest sistema són les que poden presentar riscos per a la seguretat i la salut dels treballadors, els ciutadans o el medi ambient. Alguns exemples d’aquestes instal·lacions són fàbriques, plantes de tractament de residus, magatzems de productes químics, centrals elèctriques, entre d’altres.

Què és la tramitació RAC?

El Registre d’Autoconsum a Catalunya és un sistema de registre implementat a la comunitat autònoma de Catalunya, a Espanya, per als consumidors que vulguin generar la seva pròpia energia mitjançant instal·lacions d’autoconsum.

Entenem per autoconsum la producció denergia elèctrica per al consum propi a partir de fonts renovables, com lenergia solar fotovoltaica. Per tal de regular i controlar aquestes instal·lacions, la Generalitat de Catalunya va establir un marc normatiu que requereix el registre de totes les instal·lacions d’autoconsum en un registre específic.

D’aquesta manera, el registre és obligatori per a totes les instal·lacions d’autoconsum a Catalunya, independentment de la grandària o la capacitat de generació. A més, el registre permet a les autoritats locals supervisar i controlar la generació i el consum d’energia a la regió, així com facilitar l’accés a incentius i beneficis associats a l’autoconsum.

És important destacar que les normatives i requisits específics del registre d’autoconsum a Catalunya poden estar subjectes a canvis i actualitzacions, per la qual cosa és recomanable consultar la legislació vigent i els organismes competents per obtenir informació actualitzada i precisa sobre el procés de registre i els requisits corresponents.

Vols iniciar el tràmit Ritsic o RAC?

Contacta ara

tramite ritsic

tramite rac

Preguntes freqüents sobre Ritsic i RAC

Necessito els dos tràmits per instal·lar plaques solars a casa?

Si vols dur a terme la instal·lació de plaques solars per a autoconsum a casa teva has de dur a terme les dues tramitacions.

Com puc fer els tràmits?

Podeu portar aquests tràmits a bon port a través de VallcorbaEnginyers, ja que a través del nostre equip multidisciplinari gestionem aquest tipus de documents.

Com saber si la meva instal·lació està legalitzada?

Per saber amb total certesa si la seva instal·lació està degudament reglada primer cal saber les característiques d’aquestes ja que en funció d’això caldrà un tipus de documentació o una altra. Si necessites ajuda contacta amb nosaltres, el nostre equip estarà encantat d’ajudar-te.

 

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca