elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Quins tràmits són necessaris per a la instal·lació de plaques solars?

Per a la instal·lació de plaques solars i la correcta legalització de les mateixes, cal realitzar una sèrie de tràmits.
Per ordre temporal es citen a continuació els tràmits a realitzar:

Obtenció de llicència d’obres

Aquest primer tràmit, consisteix en obtenir de l’Ajuntament on es trobi la instal·lació, el permís d’obres necessari per poder fer l’obra legalment. Mitjançant la comunicació a l’ajuntament i adjuntant tota la documentació que requereixi, es tramitarà la llicència d’obres.

RITSIC i RAC

Un cop realitzada la instal·lació i prèvia al segellat del CIE per part de l’instal·lador autoritzat, es procedirà a tramitar al Canal Empresa la instal·lació generadora d’energia. Aquest tràmit és bàsic per informar l’administració de la potència generadora i seguir amb els següents tràmits més importants per l’usuari.

Sol·licitud de subvencions

Per poder optar a les subvencions cal tramitar-les prèviament mitjançant el canal de la subvenció i omplir els formularis que es demanen.

Compensació d’excedents

Per poder compensar els excedents d’energia, cal tramitar amb la companyia subministradora d’energia la instal·lació d’un nou comptador i que a la factura es compensin els KW consumits amb els aportats a la xarxa.

Necessites tramitar una instal·lació de plaques solars?

Contacta ara

instalación de placas solares

ingeniero instalando placas solares

Preguntes freqüents sobre els tràmits per a plaques solars

¿Per tramitar la instal·lació de plaques solars és necessari el segell d’un instal·lador autoritzat?

Sí que és necessari, ja que per a la tramitació del Ritsic i RAC es necessita un CIE signat per un instal·lador autoritzat que certifiqui la instal·lació.

Quins són els tràmits mínims a realitzar si volem instal·lar plaques solars?

Els tràmits mínims per legalitzar correctament una instal·lació de plaques solars és l’obtenció de la llicència d’obres pertinent, ja que si l’Ajuntament detecta que no s’ha realitzat el tràmit correctament, pot obrir sanció i posar una multa.
Si no es segueixen els tràmits i no es fa res més, el propietari no podrà optar a cap subvenció ni tampoc podrà ser generador d’energia per poder vendre-la a la xarxa.
Vallcorba Enginyer ofereix un pack complet per a instal·ladors, usuaris i grans empreses on el client no ha de preocupar-se per cap documentació ni tramitació. Només ha de vendre la instal·lació, instal·lar les plaques solars i fer la posada en marxa de la instal·lació.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca