elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Legalització de punts de recàrrega elèctrica

La transició cap a la mobilitat elèctrica és imparable, i amb aquesta sorgeix la necessitat d’instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Per assegurar la legalitat d’aquestes instal·lacions, és crucial entendre i seguir les normatives establertes. En aquest context, nosaltres podem ser els teus aliats per facilitar la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica de manera segura i conforme a la legislació vigent.

Assegurant el compliment de les normatives i projectes elèctrics

Amb l’entrada en vigor de la normativa ITC-BT-52 al juliol de 2015, es van establir regulacions específiques per a les instal·lacions de càrrega elèctrica. No obstant això, abans de submergir-se en aquesta normativa, la ITC-BT-04 detalla els projectes que han de ser signats per enginyers. Això inclou infraestructures amb potència superior a 50kW, instal·lacions a l’aire lliure amb potència superior a 10kW i estacions de càrrega pel mode càrrega 4.

A més d’aquestes directrius, és essencial considerar altres casos on podria ser necessari un projecte elèctric, com augments de potència del 50%, càrregues elèctriques en garatges amb més de 5 places i ventilació natural, garatges amb ventilació forçada, i aquells integrats en locals de pública concurrència com restaurants i hotels.

A través d’un projecte elèctric ben dissenyat, Vallcorba Enginyers facilita la tramitació de nous subministraments o expansions necessàries per a la instal·lació de punts de recàrrega, assegurant la legalitat i eficiència de la infraestructura.

Servei d’assessorament integral

Vallcorba Enginyers ofereix un servei integral, mantenint-se al dia amb les últimes normatives per garantir l’èxit d’instal·ladors i usuaris finals en la implementació de punts de recàrrega elèctrica. Ens destaquem pel nostre compromís amb la legalització, proporcionant assessorament en cada pas del procés.

Necessites legalitzar un punt de recàrrega?

Contacta ara

 

Legalització de punts de recàrrega en garatges comunitaris

La legalització de punts de recàrrega en garatges comunitaris implica informar oficialment la intenció al president o administrador, sense necessitat d’aprovació formal de la comunitat. La instal·lació ha de respectar zones comunes i ocupar la plaça de garatge. Els costos d’instal·lació i consum elèctric són responsabilitat de l’interessat, i en finalitzar-se, s’emiteix un Certificat d’Instal·lació Elèctric (CIE) complint amb la normativa. A més, des de fa més de 5 anys, les noves vivendes han de comptar amb preinstal·lacions per a punts de recàrrega en garatges comunitaris.

Preguntes freqüents sobre la legalització de punt de recàrrega

Per què triar a Vallcorba Enginyers per la instal·lació de càrrega de vehicles elèctrics?

Estem actualitzats amb la normativa vigent i oferim serveis a instal·ladors i usuaris finals per assolir els seus objectius de manera segura i eficient.

Quants tipus de punts de càrrega de vehicles elèctrics hi ha?

A més de la variabilitat en seguretat, hi ha càrregues més ràpides i lentes. Des d’un endoll convencional de 3,6 kW fins a càrregues ultraràpides de 100 kW, la elecció depèn del model del vehicle i les necessitats de l’usuari.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca