elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és una llicència d’obres per plaques solars?

Una llicència d’obres per plaques solars és un tràmit regulat per l’ajuntament o l’administració local que es requereix per dur a terme la instal·lació de panells solars o sistemes d’energia solar. Aquesta llicència atorga l’autorització municipal necessària per realitzar la construcció o instal·lació i assegura que es compleixin les normatives urbanístiques i de construcció aplicables.

Necessites una llicència d’obres per plaques solars?

Contacta ara

firmando licencia de placas solares

 

És obligatòria una llicència d’obres per a una instal·lació solar?

Pel que fa a l’obligatorietat d’una llicència d’obres per a una instal·lació solar, la resposta és que depèn de la comunitat autònoma en la qual et trobis a Espanya. En algunes regions, com Andalusia, les Balears, Catalunya o Extremadura, no és necessari obtenir una llicència d’obres per a la instal·lació de panells solars d’autoconsum. No obstant això, en moltes altres comunitats autònomes sí que es requereix aquesta llicència. La recomanació és consultar amb l’ajuntament corresponent per conèixer els requisits específics de cada localitat.
És important tenir en compte que la tendència actual a Espanya és flexibilitzar els requisits i simplificar els processos relacionats amb les instal·lacions solars, però encara no s’ha assolit el nivell d’alguns països europeus com Alemanya, els Països Baixos o Itàlia, on no es necessiten llicències d’obres per a aquest tipus d’instal·lacions.

Preguntes freqüents sobre llicència d’obra per a plaques solars

Quin tipus de documentació tècnica es requereix?

Per aconseguir les llicències d’obres per instal·lar plaques solars es necessita una memòria tècnica descriptiva on es detallin tots els elements que s’han d’instal·lar, juntament amb el pressupost i els càlculs justificatius. A més d’això, l’Ajuntament també requereix un assumpte de direcció d’obra, el pressupost d’instal·lació i el pagament de taxes d’impostos.

Quant temps es triga a obtenir una llicència d’obres per plaques solars?

Segons l’ajuntament, en algunes ocasions es tracta únicament d’un comunicat que en dos dies es pot obtenir, mentre que hi ha altres ajuntaments que consideren que es necessita una llicència d’obres menors i, per tant, es pot trigar entre 2 i 6 mesos.

Com puc obtenir una llicència d’obres per plaques solars?

Amb l’objectiu d’obtenir la llicència d’obres, és obligatòria la signatura d’un tècnic qualificat per a aquesta tasca i que tindrà la responsabilitat civil dels treballadors en coberta i serà el responsable de la seguretat i salut dels instal·ladors. Si necessites obtenir la llicència d’obres per plaques solars, a Vallcorba Enginyers tenim una àmplia experiència en l’obtenció d’aquest tipus de llicències. Ens encarregarem d’assessorar-te en tot el necessari i de resoldre tots els dubtes que tinguis.
Si estàs interessat i necessites ajuda, pots enviar-nos un correu a info@vallcorbaenginyers.com

 

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca