elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Què és un projecte de rehabilitació?

Els projectes de rehabilitació tracten de restaurar i / o millorar certes parts d’un edifici o construcció que es troba en mal estat.

Els projectes de rehabilitació aconsegueixen mantenir i conservar els sistemes i diferents zones d’un edifici. A més, no només es tracta d’arreglar les parts deficients, si no, també es poden millorar les zones afectades, amb materials més adequats, o aplicant materials més duradors, o millorant els sistemes per a una major durabilitat.

Podem trobar diferents tipus de projectes de rehabilitació;

  • Projectes de façanes.
  • Projectes de cobertes
  • Projectes de parets mitgeres.
  • Projectes estructurals.
  • Projectes de millores segons la ITE.
  • Projectes de rehabilitació integral.

Habitualment els projectes de rehabilitació vénen condicionats per problemes en els edificis habitualment pel pas de el temps i antiguitat de la construcció, com són fissures, mal estat de conservació de les parets, humitats, materials deteriorats ….

Els projectes de rehabilitació ajuden a millorar i conservar l’edifici, mantenir perquè tingui millor durabilitat en el temps.

Necessites un projecte de rehabilitació?

Contacta ara

Preguntes freqüents sobre projecte de rehabilitació a Barcelona

Per què Vallcorba Enginyers t’ajuda amb els projectes de rehabilitació?

Vallcorba Enginyers porta 10 anys dedicat a projectes de rehabilitació, solen ser projectes necessaris a realitzar per problemes de deficiències en els edificis.

El departament d’arquitectura va iniciar els seus primers treballs dedicats a projectes de rehabilitació especialment projectes de rehabilitació de façana, parets mitgeres, cobertes i millores estructurals.

Els tècnics de Vallcorba Enginyers es van especialitzar, ja en carrera, en els projectes de rehabilitació, estudiant els problemes i les solucions per a les deficiències dels edificis. Per aquest motiu, i el fet d’haver iniciat la carrera professional dedicada a aquest tipus de projectes fa que coneguem i tinguem molta experiència per donar la solució més adequada.

Des Vallcorba Enginyers vam estudiar els problemes dels edificis i donem la solució més viable, tant tècnicament com econòmicament als clients, estem durant l’execució de tot el procés de l’obra per a un bon control.

És imprescindible fer un projecte de rehabilitació?

Els projectes de rehabilitació són necessaris per poder realitzar les millores en els edificis.

Els projectes de rehabilitació són els que ens permeten obtenir la llicència d’obres oportuna i poder fer l’obra.

A més, els projectes de rehabilitació són documents tècnics, en els quals s’han d’estudiar els problemes que hi ha als edificis per poder donar una solució correcta i adequada en cada cas, sempre aplicant la normativa vigent, d’aquesta manera garantir una bona execució de la obra sota la supervisió d’un tècnic qualificat.

D’altra banda, a més, existeixen diferents normatives per a cada municipi que ens ajuden a definir el projecte de rehabilitació, i les quals hem de tenir en compte per desenvolupar el projecte amb el qual ens donaran la llicència d’actuació. Per exemple, si s’ha de rehabilitar la façana, és possible que hi hagi condicionat uns colors específics pel municipi i s’hagi de justificar en projecte, són detalls importants que es desenvolupen en el projecte per a la llicència.

En definitiva, hi ha molts condicionants tècnics que s’han d’aplicar per realitzar un projecte de rehabilitació, imprescindibles per a la justificació de l’actuació, que porta a l’obtenció de la llicència.

Com funciona el procés per a un projecte de rehabilitació?

Habitualment els propietaris visualitzen algunes deficiències o problemes d’estètica o d’un altre tipus a l’edifici. A partir d’aquí, criden a un tècnic competent, arquitecte o aparellador per fer les consultes oportunes. Els tècnics fan una visita per veure els problemes existents, i fan un pressupost sense compromís dels passos a realitzar.

Si el pressupost s’aprova, es realitza el projecte de rehabilitació per poder lliurar a l’Ajuntament per a l’obtenció de la llicència.

Mentre el projecte de rehabilitació està tramitant la llicència a l’Ajuntament, es demanen diferents pressupostos a constructores per valorar la part econòmica de l’actuació. S’escull a una constructora per a l’execució.

Quan ja tenim la llicència d’obres es poden iniciar les obres de millora segons el projecte de rehabilitació.

Un cop acabades les obres, es realitza el final d’obra, i el procés de ja està.

Puc trucar a Vallcorba Enginyers perquè pugui venir a la meva finca i veure quins problemes hi ha al meu edifici?

Sí, normalment vam realitzar una primera visita sense compromís per poder veure els problemes existents i explicar-li a el client, per, posteriorment, passar una valoració de les millores.

Si tinc problemes generals al meu edifici a la coberta, a la façana i en l’estructura, he de fer un projecte de rehabilitació per a cada part?

En aquest cas seria un únic projecte de rehabilitació integral, en el qual s’afegeix tots els problemes de les diferents zones. Tot va inclòs en la mateixa llicència d’obres.

Si tinc esquerdes a la paret, cal fer un projecte de rehabilitació?

En principi sí caldria, encara que és important que el tècnic ho pugui anar a veure per valorar la importància de el problema i així aconsellar la millor manera d’actuar a client.

He de demanar llicència sempre per fer millores a casa meva?

Sí, pot ser llicència d’obra major, o llicència d’obra menor. És necessari perquè l’Ajuntament estigui informat de les actuacions que s’estan realitzant i saber que estan dins de la normativa. A més, amb la llicència i el projecte tècnic ens assegurem que en cas d’haver-hi algun problema està tot protegit amb les assegurances de responsabilitat civil dels tècnics i la constructora.

Quant sol tardar l’obtenció de la llicència d’obres?

Depèn molt de cada municipi de l’envergadura de l’obra, però habitualment pot anar entre els 2 mesos i els 6 mesos. Aquest temps depèn de l’Ajuntament del municipi.

Les constructores per a la realització de l’obra les puc escollir jo com a propietari?

Per descomptat, nosaltres com a tècnics, si la propietat ens demana consell o algun contacte d’empresa constructora, sense cap compromís el facilitem. L’elecció de constructora la fa la propietat.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca