elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures d’activitats que dona servei a Moià.

Els nostre objectiu és subministrar coneixements i trajectòria perquè el nostre client pugui començar els seus serveis amb la màxima tranquil·litat possible, tenint clar que tot està en ordre i que es respecta tota la normativa.

Ajudem a l’emprenedor perquè obtinguin la llicència d’activitat, la llicència d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció per les obres i també l’interiorisme. Tramitem els documents pertinents a l’ajuntament de Moià i ens posem amb contacte amb el tècnic municipal per presentar el projecte i establir els punts decisius i perillosos.

Sempre suggerim que abans de llogar l’establiment i firmar el contracte amb el propietari, us poseu en contacte amb els tècnics de Vallcorba Enginyers per fer un primer informe de la situació real amb la que es troba el local i concloure així la grandària de les obres. Hi ha locals que a simple vista el consumidor no sap definir el pressupost.

La nostra finalitat és prestar una prestació completa al consumidor perquè es pugui centrar en els aspectes que realment domina i no es preocupi per a res més.

Llicència d'activitat Moià

Podem classificar les activitats en funció de l’impacte mediambiental que genenren a l’àrea :

Prèviament a l’inici de l’obra, sempre sol·licitem al centre de la vila de Moià una memòria de comptabilitat urbanística per certificar que l’activitat que el nostre client vol desenvolupar compleixi amb les directrius urbanístiques i no puguin sorgir problemes de cara al futur.

Des del nostre despatx us podem donar un cop de mà a obrir:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per tal d’obrir un negoci, no només necessitarem un projecte d’activitat, sinó que també es pot necessitar un projecte de reformes i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Moià

En quina situació necessitem un projecte d’obres menors?

Legalment serà necessari un projecte d’obres quan s’efectuen transformacions en la distribució, és a dir, quan es fan noves parets, (tant de ceràmica com de pladur) i també quan es construeixen rampes o s’eliminen graons. Més informació.

En quina situació necessitem un projecte d’obres majors?

Generalment en les activitats no es requereix un projecte d’obres majors, ja que aquest fa falta quan es fa una modificació a l’estructura.

Quan ens caldrà un projecte elèctric?

Per verificar si cal projecte d’electricitat signat per un enginyer s’ha de consultar la taula ITC-BT-04 del Reglament elèctric de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats es consideren locals públics concorreguts si hi ha més de 49 individus i, per tant, és necessari fer projete.

Sovint també es d’obligat compliment en industries si s’arriba a més de 20kW o en tallers mecànics, ja que s’entenen com locals amb risc d’incendi.

També es necessita projecte per pàrquings que tenen ventilació mecànica o bé aparcaments amb ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Pot ser que ens demanin documentació addicional?

Es poden sol·licitar més projectes de l’enginyeria en aquells casos en que les instal·lacions tèrmiques superin els 70kW, o bé s’instal·li una instal·lació de gas superior als 70kW de potència.

Quan és necessari estudi previ de bombers?

Es requereix un informe previ de bombers i una subsegüent acta de control propicia per part d’una societat de control sempre que l’activitat s’estableixi en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regulartiza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en botigues, activitats, infraestructures i inmobles.

Hi ha controls per part d’Entitats Reguladores?

A gran nombre dels municipis el mateix ajuntament, quan rep la documentació, decideix en base al seu criteri si va a fer una inspecció rutinària a l’establiment, o bé considera legítims els documents. Com més documentació es puguin enviar i més fàcil de creure siguin, menys causes podrà tenir el consistori per fer la inspecció. Les Agrupacions de Control es precisen normalment a la capital barcelonina i a zones concretes que desitgen aquesta assistència.

Com puc classificar l’activitat?

Des del nostre despatx, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Moià i t’assesorem sobre els tràmits a seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca