elena@vallcorbaenginyers.com

+34 611 81 37 22

Vallcorba Enginyers és despatx d’enginyeria focalitzat en obertures d’empreses que proveeix serveis a Ripollet.

La nostra meta és subministrar coneixements i experiència perquè qualsevol persona pugui iniciar la seva empresa amb la màxima tranquil·litat possible, tenint clar que s’han fet les coses bé i que es compleix amb la normativa vigent.

Facilitem ajuda als clients perquè obtinguin la potestat d’activitat, el permís d’obres, la legalització d’instal·lacions corresponents, la direcció d’obra i també l’interiorisme. Tramitem tots els documents al consistori de Ripollet i contactem amb l’operari municipal per manifestar el projecte i detectar els punts bàsics i perillosos.

Sempre suggerim que abans d’arrendar l’establiment i firmar el contracte amb el propietari, us comuniqueu amb els experts de Vallcorba Enginyers per fer un estudi de la situació real amb la que es troba el local i concloure així l’abast de les obres. Hi ha locals que amb una simple ullada l’empresari no sap fixar la inversió.

El nostre fi és proporcionar una prestació integral a l’usuari perquè es focalitzi en els àmbits que controla i no hagi de patir per res.

Llicència d'activitat Ripollet

Les activitats les podem classificar tenint en compte seu impacte mediambiental a la localitat:

Prèviament a l’inici de l’obra, ens encarreguem de demanar al consistori de Ripollet un informe detallat de comptabilitat urbanística per certificar que l’activitat que l’usuari vol dur a terme compleixi amb la normativa urbanística i no hi hagin inconvenients.

Des de Vallcorba Enginyers us podem ajudar a obrir:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats (botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per poder obrir un negoci, no només es necessita un projecte d’activitat, sinó que potser necessitarem un projecte d’obra i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Ripollet

Quan ens caldrà un projecte d’obres menors?

Com dicta la llei es necessita un projecte d’obres quan es duen a terme canvis de distribució, diguem, quan construïm noves parets, (siguin de ceràmica o pladur) i a més a més quan construïm rampes o eliminem graons. Més informació.

Quan ens caldrà un projecte d’obres majors?

Freqüentment en les activitats no s’acaba requerint un projecte d’obres majors, ja que aquest es requreix quan hi ha una modificació estructural.

En quina situació necessitem un projecte elèctric?

Per saber si cal projecte elèctric signat per un expert s’ha d’observar la taula ITC-BT-04 de la llei elèctrica de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats s’entenen com locals de pública afluència si es supera l’aforament de 49 persones i, per tant, és necessari fer projete.

A vegades també cal fer-ho en industries si es superen els 20kW o mecànics, ja que es consideren locals amb risc d’incendi.

També es necessita projecte per pàrquings que disposen de ventilació mecània o bé zones d’estacionament que compten amb ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Ens sol·licitaran altra documentació?

Es poden necessitar més projectes desde l’enginyeria en aquells casos en que les instal·lacions tèrmiques superin els 70kW, o bé es realitzi una instal·lació de gas que sobrepassi els 70kW de potència.

Quan és necessari informe precedent de bombers?

Cal una memòria prèvia de bombers i una subsegüent acta de control propicia per part d’una corporació de control quan l’activitat quedi establerta en l’Annex II de la Llei 3/2010 pel qual es regulartiza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en establiments, infraestructures, activitats i vivendes.

Es duen a terme inspeccions d’Entitats d’Inspecció?

A gairebé totes les localitats el mateix ajuntament, quan rep la documentació, decideix en funció del seu criteri si va a fer un control de rutina al negoci, o bé dona per bona els documents. Com més informació s’entregui i més fàcil de creure siguin, menys raons tindrà el consistori per fer la inspecció. les Corporacións de Control es precisen usualment a la capital barcelonina i a ciutats determinades que contracten aquest servei d’inspecció.

Com puc definir l’activitat?

Des de la nostra enginyeria, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Ripollet i et guiem en els propers passos.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca