xavi@vallcorbaenginyers.com

+34 611 76 33 93

Vallcorba Enginyers és un despatx expert en obertures d’activitats que ofereix servei a Sant Cugat Del Vallès.

El nostre propòsit és proporcionar coneixements i experiència perquè qualsevol persona pugui començar els seus serveis amb total seguretat, afirmant que tot està en ordre i que es compleix amb les lleis vigents.

Ajudem a l’emprenedor a aconseguir la potestat d’activitat, la llicència d’obres, la legalització de les instal·lacions necessàries, la direcció per l’obra i el disseny d’interiors. Gestionem tots els documents al consistori de Sant Cugat Del Vallès i ens encarreguem de contactar amb l’encarregat tècnic municipal per presentar el projecte i mencionar els punts determinants i perillosos.

Sempre aconsellem que abans de llogar el local i firmar el contracte amb l’amo, us comuniqueu amb els especialistes de Vallcorba Enginyers per fer un estudi del verdader estat del local i així poder determinar la magnitud de la reforma. Hi ha locals que de primeres el client no sap definir el pressupost.

La nostra finalitat és donar una prestació completa a l’usuari perquè se centri en allò que domina i no s’hagi d’amoïnar.

Llicència d'activitat Sant Cugat del Vallès

Les activitats les podem classificar tenint en compte l’impacte mediambiental que genenren a la localitat:

Abans de començar amb la reforma, sempre sol·licitem al centre de la vila de Sant Cugat Del Vallès un informe detallat de comptabilitat urbanística per garantir que l’activitat que el consumidor vol dur a terme compleixi amb la normativa urbanística i no puguin sorgir inconvenients.

A Vallcorba Enginyers podem ajudar-vos amb les obertures de:

 • Bar, Restaurant, Cafeteries, forns amb degustació
 • Oficines tancades al públic
 • Oficines obertes al públic
 • Coworking
 • Comerç alimentari com Supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, etc.
 • Comerç no alimentari (botigues de roba, papereries, estancs, joieries, ferreteries, locutoris, floristeries, locutoris, reparació de mòbils)
 • Centres mèdics sense pernoctació. (clíniques d’estètica, clíniques dentals, …)
 • Laboratoris d’anàlisis i investigació
 • Tallers mecànics
 • Obradors i dark kitchens
 • Aparcaments públics o privats
 • Naus industrials
 • Magatzems logístics i magatzems de distribució
 • Hotels, hostals, Albergs
 • Industries de producció (ferro, fusta, maquinaria, etc.)
 • Concept stores amb una barreja d’activitats ( botiga amb cafeteria, Peluqueria amb bar, etc…)
 • Serveis de rentat de roba

Per iniciar un negoci, no necessitarem únicament un projecte d’activitat, sinó que també podem necessitar un projecte d’obres i un projecte elèctric.

Preguntes freqüents sobre Llicència d’activitat i apertura a Sant Cugat Del Vallès

En quina situació necessitem un projecte d’obres menors?

Legalment farà falta un projecte d’obres quan s’efectuen canvis de distribució, per tant, quan es fan noves parets, (ja siguin de ceràmica o de pladur) i alhora quan es fan rampes o treiem graons. Més informació.

En quina situació necessitem un projecte d’obres majors?

Normalment en les activitats no s’acaba requerint un projecte d’obres majors, ja que aquest és necessari quan hi ha modificacions estructurals.

En quin moment es necessita un projecte elèctric?

Per determinar si cal projecte d’electricitat signat per un expert s’ha de prestar atenció a la taula ITC-BT-04 de la normativa elèctrica de baixa tensió.

En moltes ocasions, les activitats són considerades locals públics concorreguts si es superen les 49 persones i, conseqüentment, és necessari fer projete.

A vegades també cal fer-ho en industries si es passa dels 20 kW o obrador mecànic, ja que són entesos com establiments amb risc d’incendi.

També serà necessari projecte per zones d’aparcament que disposen de ventilació mecània o bé pàrquings que tenen ventilació natural i que disposen de més de 5 aparcaments. Més informació.

Ens poden demanar altra documentació?

Es poden necessitar més projectes desde l’enginyeria quan les instal·lacions tèrmiques siguin superiors als 70kW, o bé s’efectuï una instal·lació de gas superior als 70kW de potència.

Quan ens caldrà informe previ de bombers?

Es requereix un informe previ de bombers i una posterior acta favorable de control per part d’una corporació de control quan l’activitat es classifiqui en l’Annex II de la Llei 3/2010 on es regularitza la llei de prevenció i seguretat en assumptes d’incendis en botigues, infraestructures, activitats i edificis.

Es fan inspeccions d’Entitats d’Inspecció?

A gairebé totes les localitats el mateix ajuntament, quan rep els documents, conclou en funció del seu criteri si realitzarà un control rutinari a l’establiment, o bé considera correcte la documentació enviada. Com més documents s’entregui i més fàcil de creure siguin, menys arguments tindrà l’Ajuntament per fer la inspecció. Les Entitats de Control calen majoritàriament a la capital catalana i a ubicacions precises que subcontracten aquest servei d’inspecció.

Com es podrà classificar l’activitat?

Des de Vallcorba Enginyers, ens encarreguem de consultar gratuïtament a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i t’expliquem la passos que cal seguir.

Comments are closed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca